Ποιος είναι ο 39χρονος που σκότωσε τη μητέρα της παιδικής του φίλης

Είναι ο πατέρας του 39χρονου καθ’ ομολογίαν δράστη που μιλά αποκλειστικά στο LIVE NEWS και αποκαλύπτει πως έμαθε από την εκπομπή και τον Βασίλη Λαμπρόπουλο πως συνελήφθη ο γιος του για την δολοφονία της 63χρονης γυναίκας στην Χαλκίδα.

«Μου έφυγε η γη κάτω από τα πόδια και τώρα έχω τρελαθεί. Δεν μπορώ να το χωνέψω ακόμα αυτό που έγινε. Kαι χτες που ξυπνάω βλέπω στο MEGA τον Ευαγγελάτο και βλέπω ”συνελήφθη 37χρονος και ανακρίνεται”. Παίρνω τηλέφωνο την γυναίκα μου –που την παίρνω κάθε απόγευμα- και της λέω ”πιάσανε τον δράστη. Ο Σ. είναι εκεί τώρα;” και μου λέει ”όχι, ήταν πριν καμιά ώρα. Ήρθε από τη δουλειά, έφαγε και πήγε σπίτι να κοιμηθεί”».

Έπαιζε θέατρο σε όλους. Είναι ενδεικτικό πως ήταν από τους πρώτους που πήγαν να συμπαρασταθούν στην οικογένεια. Ήταν παρών στην κηδεία της 63χρονης και το έπαιζε ανήξερος μέχρι και στους γονείς του όταν τον ρωτούσαν για το απόλυτο θρίλερ που εξελισσόταν με την αναζήτηση του δολοφόνου της 63χρονης.

«Μόλις μου λέει η γυναίκα μου ότι σκότωσαν τη μητέρα της (παιδικής του φίλης) τον πήρα τηλέφωνο και του λέω «τι έγινε; Για μάθε εκεί τι έγινε» και μου λέει «τώρα θα πάω σπίτι κι εγώ να δω». Με την κοπέλα ήταν φίλοι από πιτσιρίκια. Από το σχολείο ήταν μαζί. Πήγε να κλέψει για να πάει να παίξει. Χτες το απόγευμα μου έφυγε η μαγκιά μου όλη. Χίλια συγγνώμη να πω… τι να πω… χίλια, δεν γυρίζει πίσω ο άνθρωπος; Δεν μπορώ να το χωνέψω, δεν μπορώ».

Ένας δολοφόνος υπεράνω υποψίας

«Η κακιά η ώρα είναι όταν καίμε το φαγητό, όχι όταν σκοτώνουμε γυναίκες ρε…», αυτά έγραφε στο Facebook πριν τρία χρόνια ο δολοφόνος της 63χρονης Μαίρης από την Χαλκίδα.

Τη Δευτέρα ο 39χρονος παραδέχτηκε στους αστυνομικούς το ειδεχθέστατο έγκλημα και σόκαρε την τοπική κοινωνία μα πάνω από όλα την παιδική του φίλη, την κόρη του θύματος που όλες αυτές τις μέρες αναζητούσε τον φονιά της μητέρας της.

«Είχες ποτέ κάποιον παιδικό φίλο που του εμπιστευόσουν τα πάντα; Τέτοιος ήταν ο φονιάς για την κόρη του θύματος. Ήταν 20 χρόνια φίλοι. Τον εμπιστευόταν και του έλεγε τα πάντα. Και η κυρία Μαίρη τον ήξερε, αποκλείεται την ώρα που τον είδε μέσα στο σπίτι να μην τον αναγνώρισε. Και μόνο από το σουλούπι και το περπάτημα θα καταλάβαινε ότι μπήκε ο 39χρονος», λέει φίλη της κόρης του θύματος.

Κι έτσι ακριβώς συνέβη. Η 63χρονη αναγνώρισε τον δράστη. Εκείνος πανικοβλήθηκε, την πέταξε από τις σκάλες, εκείνη φώναζε βοήθεια και τότε ο 39χρονος πήρε ένα κουζινομάχαιρο και τη μαχαίρωσε 5 φορές.

«Μιλάμε για παιδί εργατικό, φιλότιμο. Ό,τι του έλεγες το έκανε αλλά να πάει να σκοτώσει και μάλιστα σακατεμένη γυναίκα. Ήθελε να παραδοθεί, το μετάνιωνε την άλλη μέρα και το ξανασκεφτόταν», είπε ο πατέρας του 39χρονου.

Αντί να παραδοθεί όμως επέλεξε να παίξει θέατρο μπροστά σε όλους. Η τραγική ειρωνεία είναι πως όταν έγινε γνωστό το έγκλημα, οι πρώτοι άνθρωποι στους οποίους τηλεφώνησε η κόρη του θύματος ήταν ο σύντροφος της και ο παιδικός της φίλος που τελικά αποδείχθηκε και ο δολοφόνος.

«Δεν πήγε να σκοτώσει, δεν πήγε με μαχαίρι πάνω του ο γιος μου. Ο γιος μου είχε «κολλήσει» με τα φρουτάκια και δανειζόταν από τοκογλύφους. Είναι σε κακή κατάσταση, ζήτησε συγγνώμη από μένα, τη μάνα του και την (κόρη θύματος)», πρόσθεσε ο πατέρας του δράστη.

Είχε πάει στην κηδεία να συλλυπηθει

Ήταν στο σπίτι πριν ακόμα φτάσει η αστυνομία για αυτοψία ενώ δεν δίστασε να παρευρεθεί στην κηδεία της 63χρονης για να συλλυπηθεί τους οικείους της.

Αυτή είναι η συγκλονιστική μαρτυρία μιας οικογενειακής φίλης στο Live News:

«Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι το έκανε αυτός… Τις προάλλες με κοίταγε στα μάτια και με ρωτούσε «εσύ την βρήκες;» Όλες αυτές τις μέρες ερχόταν στο σπίτι να συμπαρασταθεί στην οικογένεια. Στην κηδεία μάλιστα, καθόταν ακριβώς μπροστά στην πόρτα της εκκλησίας. Είναι απίστευτο το θράσος του, κοιτούσε «καρφί» το φέρετρο εντελώς ανέκφραστος».

Από τις 10 Μάιου το κρατούσε κρυφό από όλους. Συνέχιζε να πηγαίνει κανονικά στη δουλειά του, να επισκέπτεται τους γονείς του και να συμπαραστέκεται στην παιδική του φίλη που την έβλεπε όλες αυτές τις μέρες να βασανίζεται και να ψάχνει ποιος σκότωσε με τόσο μίσος την μητέρα της.

Οι αναρτήσεις του δράστη

Ο 39χρονος ζούσε μόνιμα στην Χαλκίδα και εργαζόταν σε μια μεγάλη επιχείρηση στα Οινόφυτα.

Τα τελευταία 7-8 χρόνια ζούσε μόνος του και όλοι μιλούσαν για ένα εργατικό και φιλότιμο παιδί που είχε όμως πολλά πάθη.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος στους αστυνομικούς αντιμετώπιζε προβλήματα εθισμού με τον τζόγο.

«Στόχος εβδομάδας: Διατήρηση καθαρού ποινικού μητρώου». Αυτά έγραφε στο facebook το 2015 ενώ 4 χρόνια νωρίτερα, τον Ιανουάριο του 2011, είχε κατηγορηθεί για κλοπή ενός μεγάλου καταστήματος στην Χαλκίδα.

Σε άλλη ανάρτησή του γράφει: «Σε ένα δευτερόλεπτο παίρνονται οι αποφάσεις. Όλα τα υπόλοιπα είναι ντεκόρ».

Ο άνθρωπος που ζούσε για το τώρα και σκότωσε την 63χρονη γυναίκα με 5 μαχαιριές, συχνά πυκνά έκανε αναρτήσεις για τις γυναικοκτονίες που είχαν συγκλονίσει το πανελλήνιο.

«Μια ολόκληρη χώρα με «καλά παιδιά που δεν είχαν δώσει δικαιώματα στη γειτονιά» είμαστε», έγραψε.

Προφητική μοιάζει πλέον μια ανάρτηση που είχε κάνει λίγα χρόνια πριν όταν έγραφε: «Ποτέ μην τους λες περισσότερα από όσα πρέπει να ξέρουν».

Δυστυχώς η κόρη του θύματος εμπιστεύτηκε τον παιδικό της φίλο. Τον άνθρωπο που μεγάλωσε μαζί, μπαινόβγαινε στο σπίτι, ήξερε το σημείο που έκρυβαν τα χρήματα για περίπτωση ανάγκης και τελικά την πρόδωσε με το χειρότερο τρόπο.

Για 7.000 ευρώ σκότωσε την κατάκοιτη μητέρα της την μοναδική μέρα που έμεινε μόνη της στο σπίτι τους στην Χαλκίδα.

«Ο δράστης μου είπε πως σκέφτοταν να αυτοκτονήσει»

Ο δικηγόρος της κόρης της 63χρονης, Αθανάσιος Τάρτης, και ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, Βασίλης Βαλλιάνος μίλησαν στο LIVE NEWS.

Ο δικηγόρος της κόρης της 63χρονης, Αθανάσιος Τάρτης, ανέφερε:

«Έχω σοκαριστεί και εγώ. Έγινε με τρομερή ψυχρότητα. Ως κοινωνία οφείλουμε μία συγγνώμη σε αυτό το κορίτσι γιατί το κατηγορούσανε. Σε κάποια πρωινάδικα όταν τους έλεγα πως το κορίτσι δεν είχε σχέση με τη δολοφονία, γελάγανε. Εμείς όμως ξέραμε πως δεν το έκανε. Η αστυνομία έκανε πολύ καλή δουλειά και ούτε εγώ δεν είχα πει στην εντολέα μου ποιον υποπτεύονται. Βρέθηκε το αποτύπωμα στο κουτάκι, που δεν είχε λόγο να βρίσκεται εκεί το αποτύπωμα του, και φυσικά ένας γείτονας με τις κάμερες που βοήθησε καθώς τον εντοπίστηκαν στην περιοχή. Όταν της είπα ποιος είναι ο δράστης έκανε μία παύση και μετά μου είπε πες μου ότι είναι ψέματα. Είχε μόνο τη μητέρα της, τον σύντροφό της και αυτόν. Γκρεμίστηκε ο κόσμος της».

Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, Βασίλης Βαλλιάνος, είπε με τη σειρά τα όσα του είπε ο δράστης για τη δολοφονία.

«Η πρώτη κουβέντα που μου είπε όταν τον είδα ήταν ένα μεγάλο συγγνώμη από την οικογένειά του, από τη φίλη του και από την κοινωνία της Χαλκίδας. Δεν είχε σκοπό να τελέσει το έγκλημα και δυστυχώς το πάθος για τον τζόγο τον οδήγησε εκεί. Από τη συνάντησή μας εγώ κατάλαβα πως είναι ένας άνθρωπος που πάλευε η συνείδηση του με τη λογική. Μου είπε πως σκέφτοταν να αυτοκτονήσει. Όπως μου τα έλεγε εγώ τον πιστεύω».

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις