Ποιες είναι οι 6 περιοχές με την πιο υψηλή σεισμική δραστηριότητα στη χώρα

Καθησυχαστικοί φαίνονται οι σεισμολόγοι μετά τον σεισμό που έγινε αισθητός στην Αθήνα. Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος μίλησε στο Action24 για το σεισμό στη Κύθνο και τη σεισμική δραστηριότητα που αναμένεται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

«Το θέμα των σεισμών στη χώρα μας είναι γενικότερο και περνάμε περιόδους ηρεμίας και περιόδους εξάρσεων, όπως αυτή της περιόδου 2019-2021 που την ακολούθησε μια περίοδο ύφεσης από τον Οκτώβριο του 2021 μέχρι σήμερα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα έχουμε επόμενη περίοδο έξαρσης. Αυτός είναι νόμος με τον οποίο δουλεύει ο πλανήτης», ανέφερε αρχικά ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Για τις περιοχές που έχουν πιο υψηλή σεισμική δραστηριότητα ο γνωστός σεισμολόγος αποκάλυψε ότι είναι οι εξής:

Το κεντρικό Ιόνιο
Το τρίγωνο Λευκάδα-Ζάκυνθος-Κεφαλονιά
Ο Κορινθιακός
Η περιοχή των Δωδεκανήσων, το ανατολικό σεισμικό ελληνικό τόξο.
Ωστόσο ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος εξηγεί ότι «δεν υπάρχει κάποιος που μπορεί να προβλέψει πότε και πού θα συμβεί κάτι»

Για τους σεισμούς στον Κορινθιακό κόλπο δήλωσε: «Έχει πολλά και μεγάλα ενεργά ρήγματα ανάμεσα στα οποία και αυτό τον Αλκυονίδων που έδωσε τον σεισμό του 1981, αλλά και αυτό που έδωσε τον σεισμό του Αιγίου. Οι ισχυροί σεισμοί εκεί επαναλαμβάνονται κάθε περίπου 35 χρόνια κατά μέσο όρο, έχουμε αρχίσει να υπερβαίνουμε τον μέσο όρο, οπότε αργά ή γρήγορα θα ξαναζήσουμε είτε σε αυτή την περιοχή είτε σε άλλες ισχυρούς σεισμούς».

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Ελλάδα - Τελευταία Νέα