Συνελήφθη γυναίκα που σκότωσε την κόρη της γιατί αρνήθηκε τον γάμο που της ετοίμαζαν

Η αστυνομία στο Πακιστάν συνέλαβε μια γυναίκα που καταδικάστηκε για τη δολοφονία της έφηβης κόρης της έπειτα από τρία χρόνια κατά τα οποία ήταν καταζητούμενη.

Δικαστήριο στην Ιταλία, όπου δολοφονήθηκε η κοπέλα το 2021, επέβαλε ερήμην στη Νάζια Σαχίν ποινή ισόβιας κάθειρξης τον περασμένο Δεκέμβριο.

Η Σαχίν και ο σύζυγός της, Σαμπάρ Αμπάς, σκότωσαν την 18χρονη κόρη τους Σαμάν όταν εκείνη αρνήθηκε να κάνει έναν κανονισμένο γάμο, δηλαδή να παντρευτεί αυτόν που είχαν αποφασίσει η ίδιοι.

Στη συνέχεια οι δύο τους διέφυγαν από τη χώρα, αναφέρει το BBC. Ο Αμπάς εντοπίστηκε και εκδόθηκε από το Πακιστάν τον Αύγουστο του 2023. Ωστόσο η 51χρονη Σαχίν είχε αποφύγει τη σύλληψη.

Αυτή την εβδομάδα εντοπίστηκε σε χωριό στα σύνορα του Κασμίρ σε μια επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν η Ιντερπόλ και η ομοσπονδιακή αστυνομία του Πακιστάν, όπως δήλωσαν πηγές στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

Παρουσιάστηκε στο δικαστήριο την Παρασκευή στην πρωτεύουσα του Πακιστάν, το Ισλαμαμπάντ, για τις διαδικασίες της έκδοσης στην Ιταλία.

Η δολοφονία της Σαμάν Αμπάς από την οικογένειά της στα τέλη Απριλίου 2021 συγκλόνισε την Ιταλία. Μετά την εξαφάνισή της, η ένωση των ισλαμικών κοινοτήτων της Ιταλίας εξέδωσε φετφά με την οποία απορρίπτει τους αναγκαστικούς γάμους.

Η έφηβη είχε μεταναστεύσει με την οικογένειά της από το Πακιστάν το 2016.

Όταν οι γονείς της έμαθαν ότι βγαίνει με κάποιον, οι γονείς της το 2020 ήθελαν να ταξιδέψουν στο Πακιστάν για αναγκαστικό γάμο, αλλά η κοπέλα αρνήθηκε.

Πέρασε αρκετούς μήνες ζώντας υπό την προστασία των κοινωνικών υπηρεσιών, αλλά επέστρεψε στο σπίτι της οικογένειας επτά μήνες αργότερα όταν την παραπλάνησαν οι γονείς της.

Οι εισαγγελείς ανέφεραν αργότερα ότι από τότε η κοπέλα εξαφανίστηκε. Το πτώμα της Σαμάν Αμπάς βρέθηκε τελικά τον Νοέμβριο του 2021, κοντά σε ένα αγροτόσπιτο όχι μακριά από το μέρος όπου ζούσε η οικογένεια, αφότου ο θείος της είχε αποκαλύψει πού είχε ταφεί.

Η νεκροψία έδειξε ότι είχε υποστεί κάταγμα στο κόκαλο του λαιμού, πιθανώς ως αποτέλεσμα στραγγαλισμού.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κόσμος - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις