Από τα Χανιά ανακοίνωσε ο Άκης Σκέρτσος τη νέα εφαρμογή ενημέρωσης των έργων που εξελίσσονται (vid)

Η παρουσίαση έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Αρχιτεκτονικής Μεσογείου.

Στην ψηφιακή πλατφόρμα erga.gov.gr μπορεί κάθε πολίτης, αυτοδιοικητικοί να ενημερώνεται για την πρόοδο των έργων που υλοποιούνται σε δήμους και νομούς σε όλη την Ελλάδα.

“Είναι ένα αυτονόητο και τολμηρό βήμα λογοδοσίας και διαφάνειας για να αποκτήσουμε όλοι τον έλεγχο των έργων που αλλάζουν την καθημερινότητά μας”

Αυτή τη στιγμή η Κρήτη και ολόκληρη η Ελλάδα είναι ένα εργοτάξιο. Έχουμε καταφέρει να αποκτήσουμε το μεγαλύτερο πακέτο δημοσίων επενδύσεων, στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο, δηλαδή διαχειριζόμαστε πόρους 85 δισ. ευρώ για να φέρουμε επενδύσεις, υποδομές, ανακαινίσεις σε νοσοκομεία, σχολεία, δικαστήρια, σε χώρους πολιτισμού, να βελτιώσουμε την ποιότητα των πολιτών και αυτό μας οδηγεί στη σημασία της ευρωπαϊκής κάλπης. Οι αποφάσεις που λαμβάνονται στις Βρυξέλλες επηρεάζουν τις ζωές μας, στα Χανιά, στην Κρήτη, σε όλα τα σημεία στην Ελλάδα, για έργα που καθυστερούσαν για χρόνια αλλά τώρα έχουμε τα χρήματα, τη βούληση και τον μηχανισμό να τα υλοποιήσουμε.

Πλην των κυρίων Σκέρτσου και Θεμιστοκλέους, παρόντες στην παρουσίαση ήταν οι Θανάσης Κοντογεώργης υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Ευθύμιος Μπακογιάννης ΓΓ ΥΠΕΝ, Εύη Δραμαλιώτη ΓΓ Συντονισμού, Κωνσταντίνος Μαγουλάς ΓΓ Υποδομών και Σπύρος Πρωτοψάλτης Διοικητής ΔΥΠΑ. Επίσης οι βουλευτές Χανίων ΝΔ Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, Ντόρα Μπακογιάννη και Σέβη Βολουδάκη, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, τοπικοί φορείς του νομού Χανίων.

Της παρουσίασης που πραγματοποιήθηκε στο ΚΑΜ ακολούθησε σύσκεψη του υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου με αυτοδιοικητικούς φορείς του νομού Χανίων και της Κρήτης. Ο υπουργός άκουσε τα παράπονα και τα προβλήματα που αφορούν δήμους και κοινότητες. “Θέλουμε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα για τις ζωές των πολίτων”, τόνισε ο κ. Σκέρτσος.

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις