Νίκος Καλλέργης: Η «Μάχη της Κρήτης» αποτέλεσε εφαλτήριο της Αντίστασης κατά του κατακτητή

Το μήνυμα του Νίκου Καλλέργη για την «Μάχη της Κρήτης»:

Η «Μάχη της Κρήτης» έχει περάσει στην ιστορία ως μία από τις σημαντικότερες μάχες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Στις 20 Μαΐου 1941 άρχισε η επιχείρηση απόβασης Γερμανών αλεξιπτωτιστών και η μαζική αντίσταση χιλιάδων Κρητικών αλλά και συμμαχικών δυνάμεων είχε ως αποτέλεσμα μεγάλες απώλειες των γερμανικών δυνάμεων. Ο Νίκος Καλλέργης, υποψήφιος με το κόμμα Φωνή Λογικής της Αφροδίτης Λατινοπούλου, σε δηλώσεις του, αναφέρθηκε στη σημαντικότητα της «Μάχης της Κρήτης» στην παγκόσμια ιστορία.

«Επί δέκα ημέρες οι Κρήτες αγωνίστηκαν για να υπερασπιστούν την ελευθερία τους. Δεν λογάριασαν ότι απέναντί τους είχαν επίλεκτα τμήματα της Βέρμαχτ και μοίρες της Λουντβάφε. Με παλιά όπλα, με κατσούνες ακόμα και με πέτρες προσπάθησαν να αποκρούσουν τον κατακτητή. Του προκάλεσαν σημαντικές φθορές, κάτι που το επόμενο διάστημα το πλήρωσαν με βαρύ φόρο αίματος. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η «Μάχη της Κρήτης» αποτέλεσε το εφαλτήριο της Αντίστασης εναντίον της κατοχής της πατρίδας. Έχουμε ιερά υποχρέωση να θυμόμαστε τις θυσίες των προγόνων μας και η αγάπη τους για την Ελλάδα να αποτελεί φωτεινό φάρο για να οδηγεί και τα δικά μας βήματα. Ζήτω η Μάχη της Κρήτης. Ζήτω η Ελλάδα μας», τόνισε ο Νίκος Καλλέργης.

Τις επόμενες ημέρες ο Νίκος Καλλέργης αναμένεται να βρεθεί στην Κρήτη στο πλαίσιο της περιοδείας της Αφροδίτης Λατινοπούλου, προέδρου του κόμματος «Φωνή Λογικής» στο νησί του Κρητικού Πελάγους.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις