Μέχρι τις 31 Μαΐου η προθεσμία για την υποβολή υπεύθυνης δήλωσης ιδιοκτητών για τον καθαρισμό οικοπέδων

Μέχρι τις 31 Μαΐου είναι υποχρεωμένοι οι ιδιοκτήτες οικοπέδων να καταθέσουν την υπεύθυνη δήλωση για τον καθαρισμό των οικοπέδων στο Εθνικό Μητρώο Τήρησης Μέτρων Προληπτικής Πυροπροστασίας ιδιοκτησιών του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. 

Ειδικότερα, οι ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές, μισθωτές και υπομισθωτές οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου, επιπλέον των υποχρεώσεών τους, απαιτείται μέχρι την 31 Μαΐου να προβούν στην υποβολή Υπεύθυνης Δήλωσης ως προς την εκπλήρωση των υποχρεώσεων πυροπροστασίας των ιδιοκτησιών τους στο Εθνικό Μητρώο Τήρησης Μέτρων Προληπτικής Πυροπροστασίας ιδιοκτησιών του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 31, παρ. 4 του Ν.5075/2023 (ΦΕΚ Α΄206/12-12-2023).

Σύμφωνα με την παρ. 5 του ανωτέρω άρθρου «στους υπόχρεους που δεν υποβάλλουν τη δήλωση της παρ. 4, επιβάλλεται πρόστιμο ύψους χιλίων (1000) ευρώ», ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να αγγίζουν και τις 54.000 ευρώ.

Σημειώνεται επίσης ότι η νέα υπηρεσία αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το επόμενο διάστημα και τονίζεται ότι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας των πολιτών, είναι υποχρέωση του καθενός. 

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις