Συναγερμός στη αρχές! Αγνοούνταν γυναίκα στην Ανώπολη και άλλη μία σοβαρά τραυματισμένη στο φαράγγι Σαμαριάς

Σε εγρήγορση οι διασώστες σε φαράγγι Σαμαριάς και Ανώπολη Σφακίων για δύο διαφορετικές περιπτώσεις, με σοβαρά ζητήματα που προέκυψαν με γυναίκες. Βρέθηκε ευτυχώς η γυναίκα που είχε χαθεί.

Στην πρώτη περίπτωση, ο σύζυγος ηλικιωμένης από τη Γερμανία δήλωσε στο “112” την εξαφάνιση της γυναίκας του και ενώ περπατούσαν στον δρόμο από την Ανώπολη με προορισμό το Λουτρό. Δυνάμεις της Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ανώπολης Σφακίων έσπευσαν στο σημείο και μετά από έρεηνα βρήκαν τη γυναίκα, γύρω στα 70, γερμανικής καταγωγής. Η γυναίκα σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες είναι καλά στην υγεία της.

Στη δεύτερη περίπτωση, μια γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι (συγκεκριμένα στο ισχύο) κατά την πεζοπορία της στο φαράγγι της Σαμαριάς (9ο χλμ.). Ο τραυματισμός της είναι τόσο σοβαρός που απαιτείται η συνδρομή ελικόπτερου για να τη μεταφέρει σε οικείο νοσοκομείο, καθώς η υγείας της είναι, ούτως ή άλλως, επιβαρυμένη. Η γυναίκα επίσης Γερμανίδα 51 ετών, μεταφέρθηκε στον οικισμό της Σαμαριά και από κει με στρατιωτικό ελικόπτερο Super Puma θα μεταφερθεί σε νοσοκομείο για να λάβει την απαιτούμενη ιατρική περίθαλψη.

Και στις δύο περιπτώσεις έχουν συνδράμει καταρχάς, δυνάμεις από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ανώπολης Σφακίων, ενώ στην πρώτη περίπτωση αναμένονταν πεζοπόρες δυνάμεις (ΕΜΑΚ) από το Ηράκλειο.

 

 

flashnews.gr

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις