Έπεσαν οι υπογραφές για την ολοκλήρωση της παράκαμψης Μοιρών της Εθνικής οδού 97 Ηράκλειο-Αγ. Γαλήνη

Την σύμβαση προϋπολογισμού 1.118.632 χιλ. ευρώ για την εκπόνηση της μελέτης «Υπολειπόμενες μελέτες ολοκλήρωσης της παράκαμψης Μοιρών της Εθνικής οδού 97 Ηράκλειο-Αγ. Γαλήνη», υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2021-2027». Αντικείμενο της μελέτης είναι η εκπόνηση των απαραίτητων μελετών για την ολοκλήρωση του σχεδιασμού της Παράκαμψης των Μοιρών, εντός της οποίας διέρχεται η Ε.Ο. 97: Ηράκλειο – Αγ. Γαλήνη.

Η Παράκαμψη Μοιρών, άρχισε να μελετάται το 2003 και ολοκληρώθηκε το 2015. Προέβλεπε την παράκαμψη των αστικών τμημάτων Μοιρών – Καπαριανών από τα νότια με οδό υπεραστικού χαρακτήρα μήκους 5,5 χιλ, παράπλευρου δικτύου σχεδόν σε όλο το μήκος και την διαμόρφωση τριών κόμβων, δύο ισόπεδων στο δυτικό και ανατολικό άκρο της παράκαμψης και ενός ανισόπεδου για την αποκατάστασης της σύνδεσης με την Επαρχ. Οδό Μοίρες – Πόμπια.

Στην σημερινή υπογραφή της σύμβασης από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Στ. Αρναουτάκη παραβρέθηκαν οι Αντιπεριφερειάρχες Νίκος Σκουλάς και Νίκος Συριγωνάκης, ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης, η Αντιδήμαρχος Φαιστού Βασιλεία Αρμουτάκη, ο πρόεδρος της κοινότητας Μοιρών Γιώργος Κακουλάκης, ο Γενικός Διευθυντής Υποδομών της Περιφέρειας Κρήτης Γιώργος Αγαπάκης, ο Διευθυντής τεχνικών έργων Περιφέρειας Κρήτης Μιχάλης Ψαρουδάκης, το στέλεχος της υπηρεσίας Μαρία Παπαναστασίου και ο εκπρόσωπος της ένωσης οικονομικών φορέων που θα εκπονήσουν την μελέτη Ευσαΐα Βαρδουλάκη.

———-
Υπογράφεται την 15/05/2024 μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και της Ένωσης Οικονομικών Φορέων: ΝΑΜΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΚΑΙΜΕΛΕΤΗΤΕΣ Α.Ε. με δ.τ. ΝΑΜΑ Α.Ε.» -«ΕΡΑΣΜΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΕ.Π.Ε.» – «ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ με δ.τ. ΓΕΩ.ΠΕΡ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Α.Ε.» – «I. ΛΕΠΙΔΑΣ – Ι. ΣΠΙΝΑΣΑΣ Ε.Ε. με δ.τ. iL-iS E.E.» -«ΕΥΣΑΪΑ ΒΑΡΔΟΥΛΑΚΗ του ΙΩΑΝΝΗ»- «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ του ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΑΧΙΛΛΕΑ»
η σύμβαση εκπόνησης μελέτης «ΥΠΟΛΕΙΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗΣ ΜΟΙΡΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ 97 ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΑΓ. ΓΑΛΗΝΗ», προϋπολογισμού 1.118.632,77 € (με Φ.Π.Α.).
Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου καθορίζεται σε 24 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις