Ενημερωτική συνάντηση με θέμα: «Ενδοοικογενειακή βία: Δομές και Υπηρεσίες στην πόλη μας» την Πέμπτη στο ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η. Φορτέτσας

Ενημερωτική συνάντηση εργασίας για την ενδοοικογενειακή βία διοργανώνουν το Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας – Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων 4ης Κοινότητας-περιοχής Φορτέτσας και το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής-Καινοτόμων Δράσεων-Δημόσιας Υγείας-Ισότητας των δύο Φύλων της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου την Πέμπτη 16 Μαΐου 2024 στις 13:00 στο ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η. Φορτέτσας (Ιπποκράτους 8).

Η ενημερωτική συνάντηση με θέμα «Ενδοοικογενειακή βία: Δομές και Υπηρεσίες στην πόλη μας» απευθύνεται σε φορείς της ευρύτερης περιοχής μεταξύ των οποίων τα μέλη του δικτύου συνεργαζόμενων φορέων στη Φορτέτσα «Συνδεόμαστε και δρούμε» (Τμήμα ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η 4ης Κοινότητας–ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.–Α.Π.Η. περ. Φορτέτσας, 4η Κοινότητα, Πολιτιστικός Σύλλογος, Ενορία, 21ο Δημοτικό Σχολείο, 12ο Νηπιαγωγείο, Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 21ου Δημοτικού Σχολείου, Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 12ου Νηπιαγωγείου, ΚΕΣΑΝ-Κέντρο Πρόληψης Ηρακλείου, Κινητή Μονάδα ΚΕΘΕΑ Αριάδνη).

Τους προσκεκλημένους φορείς θα ενημερώσουν με εισηγήσεις θεμάτων που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους, δομές και υπηρεσίες όπως:

Ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Δήμου Ηρακλείου

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Ηρακλείου – ΚΕΘΙ

Το Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας – Α΄ Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου

Ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Ν. Ηρακλείου

Στόχος της συνάντησης είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των εκπροσώπων της τοπικής κοινότητας, προκειμένου εκείνοι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους να μεταφέρουν την ενημέρωση προς το κοινό αναφοράς τους για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας.

Η συγκεκριμένη συνάντηση εντάσσεται στα πλαίσια των κοινοτικών παρεμβάσεων του δικτύου συνεργαζόμενων Φορέων στη Φορτέτσα «Συνδεόμαστε και δρούμε».

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις