Έφυγε από τη ζωή μια σπουδαία μορφή των Ανωγείων

Βαθιά θλίψη στα Ανώγεια έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του Βασίλη Σκουλά του Μύρωνα ή "Τζαβελοβασίλη" που έφυγε πλήρης ημερών από τη ζωή.

Σύμφωνα με την anogi.gr, ο Βασίλης Σκουλάς του Μυρώνα (Τζαβελοβασίλης) πέθανε σε ηλικία 92 ετών και η κηδεία του θα γίνει αύριο Τρίτη 14 Μάϊου 2024, στις 12 μ.μ. από τον Ιερό Ναό της Παναγίας στο Περαχώρι.

Ένας σπουδαίος άνθρωπος, χαρακτηριστική μορφή των Ανωγείων, με το μαύρο κεφαλομάντηλο, την στιβαρή φωνή του, την ντομπροσύνη και τις ηθικές αξίες του, ο Τζαβελοβασίλης, ήταν ένας αυθεντικός Ανωγειανός. Η εικόνα του και η παρουσία του θα λείψουν από το αγαπημένο του Περαχώρι, κάτω από τον Πλάτανο.

Ως έφηβος, 12 ετών, έζησε το Ολοκαύτωμα των Ανωγείων, την προσφυγιά, τον πόνο και την απώλεια κι ήταν από τους νέους Ανωγειανούς που επέστρεψαν μετά την καταστροφή του δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου και συνέβαλαν στην ανοικοδόμηση των Ανωγείων.

Κτηνοτρόφος σε όλη την πορεία της ζωής του, και άνθρωπος της παρέας με χιούμορ και αγάπη για τον συνάνθρωπο, ο Βασίλης Σκουλάς ήταν ιδιαίτερα αγαπητός σε όλο τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις