Κρήτη: Δεν κάνουν πίσω οι εργαστηριακοί ιατροί – Παραμένουν κλειστά τα μικροβιολογικά εργαστήρια

Ούτε εκατοστό δεν κάνουν πίσω οι εργαστηριακοί γιατροί σε όλη τη χώρα που συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις μετά από απόφασή τους χτες το βράδυ στην Πανελλήνια σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε. Μάλιστα, η απόφασή τους ήταν σε ποσοστό 85% πανελλαδικά και σε ποσοστό 90% σε ό,τι αφορά τους εργαστηριακούς ιατρούς της Κρήτης που θα διατηρήσουν κλειστά και από Δευτέρα (13/5) τα ιδιωτικά εργαστήριά τους!

Ήταν κάτι που είχε διαφανεί εξάλλου και στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου παραχωρήθηκε προχτές στον Ιατρικό σύλλογο Χανίων, από τους Χανιώτες μικροβιολόγους και εργαστηριακούς ιατρούς.

Όπως τονίζεται με σχετικό δελτίο τύπου των εργαστηριακών ιατρών όλης της χώρας, “την Παρασκευή 10/5/2024 πραγματοποιήθηκε πανελλήνια τηλεδιάσκεψη των εργαστηριακών ιατρών , σε θέμα τη λήψη αποφάσεων για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους στην περιφέρεια.  Η τεράστια συμμετοχή και η απόφαση για συνέχιση, με το συντριπτικό ποσοστό του 85% δείχνει, την αποφασιστικότητα των εργαστηριακών ιατρων, παρά τις απειλές του Υπουργείου Υγείας για διακοπή συμβάσεων.

Οι εργαστηριακοί ιατροί δεν έχουν πλέον περιθώρια να σταματήσουν τον δίκαιο αγώνα τους, που μοναδικό σκοπό έχει την διάσωση των ιατρείων τους από τον οικονομικό στραγγαλισμό, ο οποίος είναι πολυετής και τους έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο .

Τα ιατρεία θα παραμείνουν κλειστά και την επόμενη εβδομάδα από 13 Μαΐου“.

Οι εργαστηριακοί ιατροί μάλιστα σημειώνουν ότι τους κοινοποιήθηκε έγγραφο από τον ΕΟΠΥΥ, το οποίο τους προειδοποιεί, βάσει της τελευταίας τροπολογίας που ψηφίστηκε πριν λίγες μέρες, με διακοπή σύμβασης για 18 μήνες.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις