Μάκης: Βορίδης: «Κλειδί» ο εμβολιασμός, όχι σε νέο lockdown

Georgiladakis Epiplodiakosmisi 300×250

Για μια σωστή αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού από πλευράς κυβέρνησης έκανε λόγο ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

«Είμαστε οριακά κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο όσον αφορά στους εμβολιασμούς. Μια επίδοση θεαματική σε σύγκριση με τις άλλες χώρες των Βαλκανίων. Θεωρώ ότι γίνονται σημαντικές προσπάθειες για να βελτιωθούν τα αυξηθούν τα ποσοστά και όσον αφορά στην διαχείριση της πανδημίας, η κυβέρνηση έχει κρατήσει τη σωστή γραμμή», ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως είπε το κλειδί βρίσκεται στον εμβολιασμό για την αναχαίτιση της πανδημίας, για αυτό και η κυβέρνηση αποκρούει τα σενάρια για lockdown, σημείωσε.

Αναφέρθηκε δε και στο ενδεχόμενο επιβολής υποχρεωτικού τέστινγκ ενόψει των εορτών, επισημαίνοντας ότι δεν έχει κάποια πληροφόρηση για το εν λόγω μέτρο, ωστόσο εξήγησε ποιο είναι το σκεπτικό της κυβέρνησης: «Οι σκέψεις που υπάρχουν κυρίως έχουν να κάνουν με την Όμικρον, προσπαθούμε να την επιβραδύνουμε, για να έχουμε αύξηση των εμβολιασμένων για να μπορέσουμε να την αντιμετωπίσουμε πολύ καλύτερα γιατί το πρόβλημα είναι, από ότι φαίνεται, η ταχεία διάδοσή της. Ποια είναι η χρονική στιγμή που θα υπάρχει πολύ αυξημένος συγχρωτισμός; Το ρεβεγιόν της πρωτοχρονιάς έξω. Εκεί, με το συγκεκριμένο μέτρο στεγανοποιείται ένας χώρος και καθίσταται πιο ασφαλής».

Επεσήμανε μάλιστα ότι η κυβέρνηση προς το παρόν δεν εξετάζει κανένα πρόσθετο μέτρο λόγω της παραλλαγής Όμικρον.

Για το θέμα της ακρίβειας ανέφερε ότι δεν είναι εθνικό αλλά εισαγόμενο φαινόμενο και εξαρτάται από παράγοντες που δεν μπορούν να ελεγχθούν.« Έχουν γίνει προσπάθειες και έχουν γίνει παρεμβάσεις με μέτρα που έχουν εξαγγελθεί. Η πίεση που δέχονται τα νοικοκυριά είναι ενεργειακή, αλλά και λόγω της ανόδου των τιμών των προϊόντων στα σούπερ μάρκετ. Η ενεργειακή αύξηση θα επεκτείνεται και σε άλλους τομείς».

Τέλος άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας «πολιτικά ασήμαντο» το αίτημα εκλογών όταν όπως είπε , υπάρχει μια διαφορά 12 μονάδων (όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις) ανάμεσα και κυβέρνηση και αντιπολίτευση.

 

Περισσότερες Ειδήσεις