«Ανορθολογική απόρριψη του Καστελλίου ως Περιφερειακής έδρας του Πρωτοδικείου Ηρακλείου»- Επιστολή Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας στον Υπουργό Δικαιοσύνης

Επιστολή διαμαρτυρίας στον Υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη, απέστειλε ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Βασίλης Κεγκέρογλου, εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκεια της Δημοτικής Αρχής και της τοπικής κοινωνίας για την κυβερνητική απόφαση να μην οριστεί το Καστέλλι ως περιφερειακή έδρα του Πρωτοδικείου Ηρακλείου χαρακτηρίζοντας μάλιστα ως ανορθολογική αυτή την εξέλιξη. Πρόκειται για την τρίτη επιστολή που στέλνει ο Δήμαρχος στον κ. Φλωρίδη για το συγκεκριμένο θέμα, με τις δύο πρώτες να αφορούν στην τεκμηρίωση του αιτήματος.

Ειδικότερα ο Δήμαρχος στην επιστολή του αναφέρει τα εξής:

" Κύριε Υπουργέ,

Ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας διερμηνεύοντας και τα αισθήματα της τοπικής κοινωνίας, σας εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του για την κυβερνητική απόφαση να μην οριστεί το Καστέλλι ως περιφερειακή έδρα του Πρωτοδικείου Ηρακλείου παρότι πληροί και με το παραπάνω, όλες τις προϋποθέσεις που πληρούσαν, τόσο οι Μοίρες στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, όσο και άλλες 8 – 10 περιπτώσεις ανά την Ελλάδα, όπως σας εκθέσαμε στις δύο επιστολές που σας απευθύναμε (στις 12/01/2024 με αρ. πρωτ.: 678 και στις 08/04/2024 με αρ. πρωτ.: 6940).

Στην Ελλάδα του 2024 δεν νοείται να λαμβάνονται αποφάσεις από τα επιμέρους Υπουργεία χωρίς να λαμβάνουν υπόψιν τους τον γενικότερο στρατηγικό σχεδιασμό της Κυβέρνησης που προωθεί τη δημιουργία του νέου Αεροδρομίου στο Καστέλλι που θα λειτουργήσει σε δύο χρόνια και τον διπλασιασμό ή τριπλασιασμό του πληθυσμού που αναμένεται και αποτυπώνεται στο Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο το οποίο εκπονείται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Επιπλέον, οι νέοι οδικοί άξονες που κατασκευάζονται καθιστούν το Καστέλλι επίκεντρο της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, Χερσονήσου, Βιάννου και Αρχανών Αστερουσίων θα έπρεπε να σας οδηγήσουν σε ορθολογικές και όχι αποσπασματικές αποφάσεις".

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις