Συνάντηση Αυγενάκη με τα μέλη του ΣΕΔΗΚ – Ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας για την προστασία των ελαιοκαλλιεργειών

Συνάντηση με τον Σύνδεσμο Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης πραγματοποίησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης.

Κατά τη συνάντηση με τα μέλη του Συνδέσμου τονίστηκε εκ μέρους του υπουργού η σημασία του κλάδου της ελαιοκαλλιέργειας που είναι τεράστια και στρατηγική για το νησί, αλλά και η αναγκαιότητα προστασίας των ελαιοκαλλιεργειών, κάτι που αποτελεί βασική προτεραιότητα για το υπουργείο.

Αναλυτικά, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης, «στη συνάντηση που είχα με τον πρόεδρο του ΣΕΔΗΚ και δήμαρχο Πλατανιά, Γιάννη Μαλανδράκη, τον δήμαρχο Ηρακλείου, Αλέξη Καλοκαιρινό, τον δήμαρχο Ρεθύμνου και αντιπρόεδρο του Συνδέσμου, Γιώργο Μαρινάκη, τον γραμματέα και αντιπρόεδρο Ηρακλείου, Μανώλη Χαιρέτη και τον αντιπρόεδρο και δήμαρχο Μαλεβιζίου, Μενέλαο Μποκέα και μέλη της διοίκησης με κεντρικό θέμα την ανάπτυξη της συνεργασίας με τον Σύνδεσμο.

Ο ΣΕΔΗΚ, με κύριο στόχο την ενδυνάμωση και ενίσχυση των Ελαιοκόμων Κρήτης, παράγει σπουδαίο έργο.

Συζητήσαμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της ελαιοκομίας στο νησί μας και κατ’ επέκταση στη χώρα μας, για το ζήτημα της καταπολέμησης του δάκου, τις προοπτικές εξέλιξης, καθώς και στα μέτρα που έχουμε λάβει ως ΥΠΑΑΤ για την προστασία του ελαιολάδου και των παραγωγών.

Στην κατεύθυνση θεσμικής συνεργασίας συμφωνήσαμε να είμαστε σε ανοιχτό, συνεχή και ειλικρινή διάλογο».

Δείτε την ανάρτηση:

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις