Γ. Ατσαλάκης: Επιθετική η επέλαση της μετάλλαξης Ομικρον

Να περιοριστούν οι επαφές σε κλειστούς χώρους

Georgiladakis Epiplodiakosmisi 300×250

Η επέλαση της παραλλαγής Όμικρον επρόκειτο να είναι επιθετική, όπως τόνισε ο καθηγητής Γιώργος Ατσαλάκης προτείνοντας κάποια μέτρα για τον περιορισμό της.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής στο Πολυτεχνείο της Κρήτης σημείωσε ότι θα πρέπει να περιοριστούν οι επαφές κυρίως στους κλειστούς χώρους, ενώ συμφώνησε πως θα έπρεπε να εξεταστεί να μπει φρένο στο ωράριο λειτουργίας των μαγαζιών. «Πρέπει τώρα να πάρουμε κάποια μέτρα, αν και δεν έχουμε όλα τα δεδομένα για να αποφασίσουμε», υπογράμμισε ο ίδιος.

Επεσήμανε δε ότι το κύμα της Ομικρόν θα φέρει περισσότερα κρούσματα από την Δέλτα. «Θα δούμε κρούσματα που δεν έχουμε δει μέχρι τώρα ωστόσο δεν ξέρουμε αν θα επηρεαστεί ο αριθμός των νοσηλειών».

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο για υποχρεωτικό τέστινγκ εν όψει του ρεβεγιόν της πρωτοχρονιάς, τόνισε ότι είναι ένα μέτρο καλό καθώς είπε ότι υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι η Όμικρον παρακάμπτει την ανοσία, αν και δεν είναι γνωστό σε τι ποσοστό και χρειάζονται περισσότερες μελέτες για τα ακριβή δεδομένα, όπως ανέφερε, σύμφωνα με το iefimerida.gr.

Τόνισε ότι ο δείκτης που προβληματίζει στη χώρα μας είναι το υψηλό ποσοστό θανάτων που παραμένει σε υψηλά επίπεδα επιμένεις. «Στα 3 προηγούμενα κύματα μετά την κορύφωση των κρουσμάτων σε 10-15 μέρες οι θάνατοι είχαν αποκλιμακωθεί ενώ σε αυτό έχουν περάσει 35 μέρες παραμένουν σε υψηλό επίπεδο, οπότε βρισκόμαστε σε πίεση ήδη», ανέφερε.

Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις