Κρήτη: Όλα έτοιμα για την μεγάλη άσκηση σεισμού «Μίνωας» - Λέκκας: «Το σενάριο περιλαμβάνει 7.2 ρίχτερ στο Ηράκλειο»
Κρήτη: Όλα έτοιμα για την μεγάλη άσκηση σεισμού «Μίνωας» - Λέκκας: «Το σενάριο περιλαμβάνει 7.2 ρίχτερ στο Ηράκλειο»

Κρήτη: Όλα έτοιμα για την μεγάλη άσκηση σεισμού «Μίνωας» – Λέκκας: «Το σενάριο περιλαμβάνει 7.2 ρίχτερ στο Ηράκλειο»

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Όλα είναι έτοιμα για τη μεγάλη άσκηση «Μίνωας», την μεγαλύτερη αντισεισμική άσκηση που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα και η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα και μεθαύριο Τρίτη στην Κρήτη για την αντισεισμική προστασία. Για την σημαντική αυτή άσκηση αντισεισμικής προστασίας μίλησε στο EΡΤΝews ο Ευθύμιος Λέκκας, καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης φυσικών Καταστροφών.

«Είναι η μεγαλύτερη αντισεισμική άσκηση που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα με τη συμμετοχή όλης της Κρήτης, με τη συμμετοχή των κεντρικών φορέων. Συμμετέχουν περίπου δέκα υπουργεία» δήλωσε ο κ. Λέκκας.

Μιλώντας για την σημαντική αυτή άσκηση ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ διευκρίνισε ότι θα γίνει σε όλη την Κρήτη, στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες και στους 24 δήμους της Κρήτης.

«Το σενάριο περιλαμβάνει δύο σεισμούς. Ο πρώτος σεισμός θα εκδηλωθεί τη Δευτέρα μετά τις 10:00 και θα είναι κοντά στα Χανιά με ένα μέγεθος της τάξεως των 6,4 βαθμών. Θα επηρεάσει κυρίως τις περιφερειακές ενότητες των Χανίων και του Ρεθύμνου» εξήγησε ο κ. Λέκκας. Όπως είπε την Τρίτη θα ακολουθήσει ένα δεύτερο σενάριο με σεισμό που θα εκδηλωθεί βόρεια του Ηρακλείου, με ένα μέγεθος της τάξεως των 7,2 βαθμών που θα επηρεάσει όλη την Κρήτη αλλά κυρίως τις περιφερειακές ενότητες του Ηρακλείου και του Λασιθίου».

Και όπως δήλωσε, μεταξύ άλλων ο κ. Λέκκας η άσκηση συμπεριλαμβάνει 75 επεισόδια επεισόδια τα οποία συνθέτουν ένα ρεαλιστικό σενάριο. «Είναι περιοχές που ενδεχομένως να αντιμετωπίσουν προβλήματα κατά τη διάρκεια ενός μεγάλου σεισμού. Είναι η μεγαλύτερη άσκηση που έχει γίνει στον ελληνικό χώρο. Θα πάρουν μέρος πάνω από 100.000 – 150.000 άτομα. Περιλαμβάνει όχι μόνο το κύριο πλέγμα του σεναρίου και των επεισοδίων, αλλά ουσιαστικά και οριζόντιες δράσεις οι οποίες θα αναπτυχθούν στα λιμάνια, στα αεροδρόμια, στην πυροσβεστική, στην αστυνομία, σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, στους δήμους και στα 1040 σχολεία της Κρήτης».

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις