Έφτασε στα Χανιά η Ολυμπιακή Φλόγα- Με κάθε επισημότητα η υποδοχή της
Έφτασε στα Χανιά η Ολυμπιακή Φλόγα- Με κάθε επισημότητα η υποδοχή της

Έφτασε στα Χανιά η Ολυμπιακή Φλόγα- Με κάθε επισημότητα η υποδοχή της

Πλήθος Χανιωτών και τοπικών φορέων βρέθηκε σήμερα το απόγευμα στο κέντρο των Χανίων, με σκοπό να υποδεχτεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024».

Το σύμβολο του Ολυμπιακού ιδεώδους, έφτασε στα Χανιά λίγο μετά τις 18:30 και, αφού δέχθηκε θερμή υποδοχή από τον κόσμο, ξεκίνησε τη διαδρομή του στην πόλη.

Στη λαμπαδηδρομία συμμετέχουν διακεκριμμένοι αθλητές της πόλης μας, οι οποίοι, με αφετηρία τη συμβολή των οδών Σκαλίδη και Χάληδων και διασχίζοντας κεντρικούς δρόμους των Χανίων, θα μεταφέρουν τη φλόγα από την πλατεία Τάλω και την Ακτή Κουντουριώτη, προς τον τελικό προορισμό της, το Γιαλί Τζαμί.

Εκεί, θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με το άκουσμα του Ολυμπιακού Ύμνου από τη Φιλαρμονική του Δήμου Χανίων και την εκδήλωση με τίτλο «The Olympic Cypher», της οποίας βασικός στόχος είναι η ανάδειξη του νέου Ολυμπιακού και Παραολυμπιακού αθλήματος Breakdance, δρώμενο το οποίο θα παρουσιαστεί συνολικά σε μόλις 6 πόλεις στην Ελλάδα, μια εκ των οποίων είναι τα Χανιά.

Με το πέρας των εκδηλώσεων, θα αναχωρήσει ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος, που θα μεταφέρει τη Φλόγα στο λιμάνι της Σούδας, όπου θα επιβιβαστεί στο καράβι της γραμμής για να συνεχίσει το ταξίδι της στην ελληνική επικράτεια και στη συνέχεια σε όλο τον κόσμο.

Οι λαμπαδηδρόμοι, που έχει προτείνει ο Δήμος Χανίων είναι οι ακόλουθοι:

Κώστας Γαλανίδης – 2η θέση στην Ολυμπιάδα 2020 με την Εθνική Ομάδα Υδατοσφαίρισης
Φιλιώ Μανωλιουδάκη – 1η Παγκόσμια θέση στην υδατοσφαίριση γυναικών
Γιάννης Ερηνάκης – 2η θέση στο Παγκόσμιο με την Εθνική Κωφών Καλαθοσφαίρισης
Εμμανουέλα Κατζουράκη – 3η Παγκόσμια θέση στο σκιτ σκοποβολής – πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024
Μιχάλης Αναστασάκης – 10η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα – πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024

Από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή έχουν οριστεί οι εξής λαμπαδηδρόμοι:

Βασιλεία Ζάχου
Γεώργιος Πουλιανίτης
Παναγιώτης Παριωτάκης
Μαρία Ναξάκη

Σημειώνεται ότι η Ολυμπιακή Φλόγα αναμένεται να διανύσει συνολικά 5.202 χιλιόμετρα στα χέρια 600 Λαμπαδηδρόμων.

Ταξιδεύει από την Κρήτη ως την Αλεξανδρούπολη και από την Κέρκυρα έως το Καστελόριζο και θα περάσει από 13 Περιφέρειες, 7 νησιά, 43 πόλεις, 41 δήμους, πέντε κοινότητες, 10 αρχαιολογικούς χώρους και δύο Ολυμπιακά Μουσεία (Αθήνα και Θεσσαλονίκη).

Για το μεγάλο αυτό εγχείρημα συνεργάζονται τουλάχιστον 50 φορείς – Ελληνική Αστυνομία, Πυροσβεστική Υπηρεσία, ΚΕΠΥ, ΕΚΑΒ, Υπουργείο Προστασίας, Υπουργείο Πολιτισμού, Υπουργείο Παιδείας, Υπουργείο Τουρισμού, Περιφέρειες, Δήμοι, Εταιρείες Διοδίων, Πορθμεία, Αερολιμένας Ηρακλείου, Σαμαρείτες, Φιλαρμονικές Δήμων, Πολιτιστικοί Σύλλογοι κ.α.

 

 

flashnews.gr

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις