Αλλαγή σκηνικού στον καιρό - Βροχές, σκόνη και πτώση της θερμοκρασίας
Αλλαγή σκηνικού στον καιρό - Βροχές, σκόνη και πτώση της θερμοκρασίας

Αλλαγή σκηνικού στον καιρό – Βροχές, σκόνη και πτώση της θερμοκρασίας

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Καθαρίζει σήμερα, Τετάρτη, σταδιακά ο ουρανός από την αφρικανική σκόνη με ένα νέο επεισόδιο να έρχεται την επόμενη εβδομάδα. Παράλληλα, έρχεται και ένα κύμα κακοκαιρίας με βροχές και καταιγίδες.

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται από την Τετάρτη 17/04, κατά κύριο λόγο στα βόρεια και βορειοδυτικά ηπειρωτικά, στα ανατολικά της Θεσσαλίας, στη Νότια Κρήτη και στα ορεινά των υπολοίπων ηπειρωτικών. Κατά της νύχτας προς Πέμπτη 18/04 τα φαινόμενα θα επηρεάσουν κυρίως τη Θράκη, τα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου και τα ορεινά των δυτικών και νοτίων ηπειρωτικών, παρουσιάζοντας παράλληλα εξασθένηση.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση των επεισοδίων βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης για την Τετάρτη 17/04 κατατάσσεται στην Κατηγορία 2 (Μέτρια). Στον χάρτη της Εικόνας 1 παρουσιάζεται υο αθροιστικό ύψος υετού σε χιλιοστά που αναμένεται έως το βράδυ της Τετάρτης 17/04.

Η εξέλιξη του καιρού από σήμερα Με την αφρικανική σκόνη να κυριαρχεί θα κυλήσει και η σημερινή ημέρα ενώ ένα σύντομο αλλά έντονο κύμα κακοκαιρίας αναμένουμε μέσα στην Παρασκευή και το Σάββατο με μεγάλο όγκο νερού, δυνατούς ανέμους και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Ειδικότερα, πεδίο χαμηλών βαρομετρικών πιέσεων επηρεάζει τον καιρό της χώρας μας . Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι:

-οι βροχές και καταιγίδες
-οι ισχυροί έως θυελλώδεις νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο
-η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας
-οι αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Καιρός - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις