Την ξυλοκόπησε και μετά την κλείδωσε στο σπίτι - Νέος συναγερμός για ενδοοικογενειακό επεισόδιο
Την ξυλοκόπησε και μετά την κλείδωσε στο σπίτι - Νέος συναγερμός για ενδοοικογενειακό επεισόδιο

Την ξυλοκόπησε και μετά την κλείδωσε στο σπίτι – Νέος συναγερμός για ενδοοικογενειακό επεισόδιο

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της κατήγγειλε ότι έπεσε μία 52χρονη γυναίκα τα ξημερώματα της Κυριακής, μέσα στο σπίτι που διαμένουν στην Καλαμαριά.

Σύμφωνα με όσα είπε η γυναίκα στους αστυνομικούς, όλα έγιναν περίπου στις 02.00 όταν μετά από βραδινή έξοδο με τον επί πέντε χρόνια σύντροφό της επέστρεψαν στην οικία τους. Τότε, ξεκίνησε ένας έντονος λεκτικός καβγάς για ασήμαντη αφορμή και ο 54χρονος της επιτέθηκε αρχικά χτυπώντας την με μπουνιά στο αριστερό της χέρι και συνέχισε με σφαλιάρες στο πρόσωπο. Επιπλέον, η γυναίκα κατήγγειλε στους αστυνομικούς ότι την απείλησε πως θα την κάνει «μαύρη στο ξύλο» και πως θα την σκοτώσει.

Υπό τον φόβο ότι ο σύντροφός της θα κάνει πράξη τις απειλές του, αφού αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας από εκείνον, η γυναίκα κάλεσε μια στενή της φίλη για να ζητήσει βοήθεια και της είπε να καλέσει την αστυνομία. «Βοήθεια, με σκοτώνει, με χτυπάει, μου έσπασε τα πλευρά», φέρεται να είπε στην φίλη της η οποία κάλεσε αμέσως στην Άμεση Δράση δίνοντας τη διεύθυνση του διαμερίσματος.

Ο νταής σύντροφος μόλις άκουσε ότι η 52χρονη επικοινώνησε με τη φίλη της και της είπε να καλέσει την αστυνομία, της απαγόρευσε να φύγει από το διαμέρισμα, κλείδωσε την πόρτα και πήρε τα κλειδιά. Στα επόμενα λεπτά οι αστυνομικοί είχαν φτάσει στο διαμέρισμα, ωστόσο ο 54χρονος αρνήθηκε να τους ανοίξει την πόρτα, τους έβρισε και τους φώναζε να φύγουν, γιατί υποστήριζε πως δεν είχαν δικαίωμα να εισέλθουν στο διαμέρισμα.

Αποτέλεσμα ήταν οι προστρέξαντες αστυνομικοί να ειδοποιήσουν το κέντρο της Άμεσης Δράσης και στο σημείο να φτάσει ειδικός διαπραγματευτής της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου η γυναίκα να αφεθεί ελεύθερη από τον σύντροφό της. Μετά από τρεις ώρες η γυναίκα τελικά βγήκε από το σπίτι της και με την συνοδεία αστυνομικών αποχώρησε, ενώ ο δράστης συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα όταν οι αστυνομικοί, παρουσία δικαστικού λειτουργού, εισήλθαν στην οικία και του πέρασαν χειροπέδες.

Στην κατάθεσή της στους αστυνομικούς η γυναίκα δήλωσε ότι δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη του συντρόφου της και ότι το μόνο που θέλει είναι να μην την ξαναπλησιάσει, καθώς τον φοβάται. Επιπλέον, αρνήθηκε να μεταφερθεί σε δομή ως θύμα ενδοοικογενειακής βίας, καθώς ανέφερε ότι θα φιλοξενηθεί σε φιλικό της πρόσωπο. Στο θύμα χορηγήθηκε η εφαρμογή «panic button», ενώ αρνήθηκε τη μεταφορά της στο νοσοκομείο.

Σημειώνεται ότι η φίλη της 52χρονης που κάλεσε την αστυνομία, φέρεται να είπε στην κατάθεσή της πως ο κατηγορούμενος έχει ασκήσει κι άλλες φορές βία προς τη σύντροφό του λόγω ζήλιας και η τελευταία φορά ήταν πριν από περίπου έναν μήνα όταν την εξύβρισε και την ξυλοκόπησε στη μέση του δρόμου.

Ο 54χρονος συνελήφθη από τους αστυνομικούς και το πρωί της Δευτέρας οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη, ενδοοικογενειακή απειλή και παράνομη κατακράτηση, ενώ στη συνέχεια παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε να δώσει εξηγήσεις στους αστυνομικούς και δήλωσε ότι θα μιλήσει μόνο ενώπιον των Δικαστικών Αρχών.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις