Κρήτη: Αντιπυρική περίοδος νωρίτερα από ποτέ!
Κρήτη: Αντιπυρική περίοδος νωρίτερα από ποτέ!

Κρήτη: Αντιπυρική περίοδος νωρίτερα από ποτέ!

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Δεκαπέντε ημέρες νωρίτερα ξεκινά η αντιπυρική περίοδος στην Κρήτη με την πλήρη απαγόρευση χρήσης φωτιάς σε υπαίθριους χώρους από σήμερα Δευτέρα 15 Απριλίου.

Αυτή η απόφαση ελήφθη λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των καιρικών συνθηκών που επικρατούν που έχουν αποτέλεσμα την πρόωρη ξήρανση της βλάστησης κάτι που ευνοεί την εκδήλωση πυρκαγιών.

Η σχετική απόφαση αναφέρει:

«Μετά από σχετικές εισηγήσεις των Διοικήσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης, υπογράφηκε από τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Βορείου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης, Υποστράτηγο Γεώργιο Τσικαλά, απόφαση για την έναρξη του χρονικού ορίου απαγόρευσης χρήσης πυρός από 15/4/2024 στις εκτάσεις που αναφέρονται στο πεδίο εφαρμογής της 9/2021 Πυροσβεστικής Διάταξης για τις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης».

Και πέρυσι η αντιπυρική περίοδος είχε ξεκινήσει νωρίτερα στην Κρήτη, αλλά φέτος η αφετηρία της είναι νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά.

Στο πλαίσιο της αντιπυρικής περιόδου δεν επιτρέπεται η οποιαδήποτε καύση στην ύπαιθρο και φυσικά προβλέπονται αυστηρές ποινές σε περίπτωση μη συμμόρφωσης.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι το τέλος Απριλίου οι ιδιοκτήτες χωραφιών και οικοπέδων θα πρέπει να έχουν μεριμνήσει για τον καθαρισμό τους από τα αγριόχορτα.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις