Ο Ηρακλειώτης που προετοιμάζεται για το τέλος του κόσμου (vid)

Είναι οι Έλληνες «preppers» και προετοιμάζονται για κάθε πιθανή καταστροφή, κάθε απειλή, ακόμα και για το τέλος του κόσμου.

Η ομάδα των Ελλήνων που έχει εκπαιδευτεί για να επιβιώνει σε κάθε συνθήκη μίλησε για πρώτη φορά στην εκπομπή Αυτοψία και τον Αντώνη Σρόιτερ. Έχουν καταφύγια, αποθήκες με τρόφιμα και φάρμακα και γνωρίζουν πώς να επιβιώνουν στη φύση.

Πυρηνικά καταφύγια και θωρακισμένα σπίτια

Μέλος της ομάδας, όχι και τόσο γνωστής ευρέως, εξηγεί ότι «Ο prepper είναι οποιοσδήποτε άνθρωπος προετοιμάζεται να ζήσει μια κατάσταση που ξεφεύγει από την κανονική. Prepper είναι ο στρατός, προετοιμάζεται συνέχεια. Prepper είναι ο αθλητής, προετοιμάζεται συνέχεια με την ευρεία έννοια του όρου».

Στην εκπομπή, ο Μιχάλης Καλογεράκης από το Ηράκλειο Κρήτης, έδειξε την προετοιμασία που έχει κάνει στο σπίτι του για να επιβιώσει σε δύσκολες καταστάσεις. «Είμαι έτοιμος για μια καταστροφή εδώ και αρκετά χρόνια, πάνω από 30 χρόνια. Αυτό το σπίτι είναι 30 χρόνια αυτόνομο ενεργειακά, που είναι βασικός παράγοντας για να αντιμετωπίσεις μια καταστροφή», αναφέρει και σχολιάζει ότι κάποιοι τον χαρακτηρίζουν «ψεκασμένο», όμως ο ίδιος πιστεύει ότι είναι καλό να είναι έτοιμος για κάθε είδους καταστροφή.

Γιαυτό εξάλλου έχει δημιουργήσει στο υπόγειο του σπιτιού του ένα αυτοσχέδιο πυρηνικό καταφύγιο με τρόφιμα, νερό και προμήθειες για να επιβιώσει έως δύο χρόνια.

Εξηγεί ότι όλο το σπίτι είναι θωρακισμένο με σίδερο, για να το μετατρέψει σε κλωβό Φαραντέι. «Έτσι αποτρέπουμε οποιουδήποτε είδους ακτινοβολία να περάσει μέσα», περιέγραψε, τονίζοντας ότι το σπίτι αντέχει ακόμα και σε χτύπημα πυραύλου.

Μιλώντας για τα σημαντικά πράγματα που πρέπει να έχει ένα καταφύγιο, είπε ότι είναι τα φάρμακα, ο οπλισμός και ένας μετρητής Γκάιγκερ για την ακτινοβολία. Στο υπόγειό του έχει δημιουργήσει και μια δεξαμενή με νερό για δύο χρόνια, ενώ έδειξε και πώς υποστηρίζεται ενεργειακά με φωτοβολταϊκά το επιχείρημά του.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις