Εμβολιασμοί Πλατείας στον Άγιο Νικόλαο – Μια διαφορετική γιορτή για την Υγεία

Μια πραγματικά σημαντική δράση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης με την συνεργασία των τεσσάρων κεντρικών δήμων της Κρήτης υλοποιήθηκε  το Σαββατοκύριακο ( 18-19/12), στον Άγιο Νικόλαο.

Georgiladakis Epiplodiakosmisi 300×250

Μια “γιορτή υγείας” με εμβολιασμούς πλατείας, χωρίς ραντεβού που απευθύνονταν σε πολίτες που επιθυμούσαν να εμβολιαστούν  (1η – 3η δόση).

Το Σάββατο  το πρωί, σε ειδικό χώρο που είχε διαμορφωθεί στην κεντρική πλατεία Αγίου Νικολάου και παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν κατά την διάρκεια της ημέρας, εμβολιάστηκαν περίπου 140 άτομα, ενώ την Κυριακή προσήλθαν περισσότερα από 200.

Στην παραπάνω συνάντηση, συμμετείχε η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης προσφέροντας κεράσματα, αλλά και οι ειδικευόμενοι νοσηλευτές και νοσηλεύτριες Δημόσιας Υγείας-Κοινοτικής Νοσηλευτικής της 7ης Υ.Π.Ε Κρήτης, όπου με αφορμή τον φετινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας ΑμεΑ, πραγματοποίησαν δράσεις ευαισθητοποίησης και προσομοίωσης για την αναπηρία.

Οι εμβολιασμοί διενεργήθηκαν από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του εμβολιαστικού κέντρου του “Διαλυνάκειου” Νοσοκομείου Νεάπολης, ενώ κλήθηκε να συνδράμει και το Δ.Ι.Ε.Κ Νοσηλευτικής του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου.

Η Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Δημοσίων Σχέσεων κ. Ευαγγελία Φανουράκη, η οποία με την συνεχή παρουσία της, συνέδραμε στο συντονιστικό κομμάτι της δράσης εκ μέρους του Δήμου Αγίου Νικολάου, εξέφρασε τον ενθουσιασμό της για την μαζική συμμετοχή του κόσμου – παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες – και εξήρε το έργο όλων των συμμετεχόντων δηλώνοντας ότι :«η πραγματική γιορτή υγείας είναι αυτή που βιώνουμε βλέποντας τους λειτουργούς υγείας, τους γιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και τα διοικητικά στελέχη των δομών της περιοχής μας, παρά την κούραση που βιώνουν λόγω της υποστελέχωσης και της διαρκούς μάχης με την πανδημία τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, να συνεχίζουν με την ίδια δυναμική και την ίδια ένταση τον αγώνα για την προάσπιση της δημόσιας υγείας. Αποτελούν – όπως είπε – τον φάρο για να συνδράμουμε κι εμείς ως Δήμος τα μέγιστα σ΄ αυτό τον κοινό αγώνα του εμβολιασμού. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη γιορτή από το να βλέπεις να συσπειρώνεται η κοινωνία μας για τον κοινό στόχο, για το κοινό αγαθό : την προάσπιση της Υγείας ! Αν κάτι πρέπει να κρατήσουμε για τις Άγιες Μέρες που έρχονται είναι αυτό».

Διαρκής ήταν και η παρουσία του Δημάρχου Αγίου Νικολάου κ Αντώνη Ζερβού στον χώρο που λάμβαναν μέρος οι εμβολιασμοί.

Σε δήλωση του επιβεβαίωσε ότι ο δήμος, στηρίζει τις προσπάθειες της 7ης Υ.Π.Ε Κρήτης, και του ΕΟΔΥ  και όπου χρειαστεί να παρέμβει, είναι ενεργός, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Ο ίδιος παρότρυνε τους πολίτες να εμβολιαστούν, ενώ εξήρε την παραπάνω πρωτοβουλία.

Να σημειώσουμε ότι η Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας, εξέφρασε τις ευχαριστίες της  στους : Τροχαία και Δ/νση Αστυνομίας Αγίου Νικολάου για την συνδρομή τους,  Συμβούλιο του Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας για την διάθεση μέρους του εξοπλισμού, πρωτοπρεσβύτερο Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδας  π. Κωνσταντίνο Χαλκιαδάκη που συνέβαλε με κάθε τρόπο το έργο αυτών των ημερών, Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Αγίου Νικολάου, επιχείρηση “bbq stories” κ. Γιάννη Δήμα για την προσφορά του γεύματος των συμμετεχόντων στην δράση του Σαββάτου και επιχείρηση “Καρνάγιο- πίτα του Ρήγα” , κ Μαρκάκη Γιώργο για το γεύμα της Κυριακής, όπως και στα καταστήματα «ποτηράκι», «piazza cafe» και «cosmos fashion store» για την εθελοντική βοήθεια τους.

Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις