Δήμος Μινώα Πεδιάδας : Πρώτη συνάντηση διαβούλευσης για το Αεροδρόμιο Καστελλίου
Δήμος Μινώα Πεδιάδας : Πρώτη συνάντηση διαβούλευσης για το Αεροδρόμιο Καστελλίου

Δήμος Μινώα Πεδιάδας : Πρώτη συνάντηση διαβούλευσης για το Αεροδρόμιο Καστελλίου

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση διαβούλευσης για τον σχεδιασμό του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος για την ευρύτερη περιοχή που επηρεάζεται από την κατασκευή και λειτουργία του Αεροδρομίου Καστελλίου-

Προτάσεις μέχρι τις 13 Απριλίου, στο link: https://dialogos.minoapediadas.gr/debates/se-diavoulefsi-to-eidiko-anaptyxiako-programma-tis-evryteris-periochis-aerodromiou-katelliou-daidalos/

Διαβούλευση για το σχεδιασμό του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος που αφορά στην περιοχή που επηρεάζεται από την κατασκευή και λειτουργία του Αεροδρομίου Καστελλίου, διοργάνωσε την Τετάρτη 3 Απριλίου 2024, ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Ηρακλείου.

Το Ειδικό Αναπτυξιακό πρόγραμμα με την προτεινόμενη ονομασία «Δαίδαλος», εκπονείται από την Αναπτυξιακή Ηρακλείου ΑΑΕ ΟΤΑ. Ο Γενικός Διευθυντής της Αναπτυξιακής Ηρακλείου, Γιώργος Μαυρογιάννης και το στέλεχος Εύα Κατσαράκη, βρέθηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καστελλίου και ανέλυσαν τα δεδομένα του σχεδιαζόμενου προγράμματος που στοχεύει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων και των προκλήσεων αλλά και στην ανάπτυξη των ευκαιριών που προκύπτουν από τη δημιουργία του νέου αεροδρομίου Καστελλίου και αφορά το σύνολο των Δήμων που γειτνιάζουν με την περιοχή (Δήμοι Αρχανών Αστερουσίων, Βιάννου, Μινώα Πεδιάδας Οροπεδίου Λασιθίου και Χερσονήσου). Στη διάθεση αυτών των Δήμων θα διατεθεί κονδύλιο 130 εκ. ευρώ, καλύπτοντας τις ανάγκες τους σε αναπτυξιακά έργα.

Ειδικότερα, στη διάρκεια της σύσκεψης, παρουσιάστηκαν τα βασικά σημεία του προγράμματος, η στρατηγική του και οι προτεινόμενες δράσεις για την υποστήριξη και προώθηση της αναπτυξιακής πολιτικής των Δήμων που θα επηρεαστούν από την μελλοντική λειτουργία του νέου αερολιμένα στο Καστέλλι, σε επιχειρηματικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο ενώ έγιναν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις. Όσοι δεν κατάφεραν να βρεθούν στη σύσκεψη μπορούν να καταθέσουν, μέχρι τις 13 Απριλίου τις προτάσεις τους, στην ιστοσελίδα του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, στην κατηγορία Διαβουλεύσεις, στο link:

Ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Βασίλης Κεγκέρογλου τόνισε:

«Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό σχέδιο που έρχεται να «παντρέψει» το σχεδιασμό με την προοπτική, στη βάση της διεκδίκησης και αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών από την κατασκευή του αεροδρομίου στο Καστέλλι παράλληλα με την ανάδειξη των πλεονεκτημάτων της περιοχής. Ακούσαμε με μεγάλο ενδιαφέρον τις προτάσεις της Αναπτυξιακής σε ό,τι αφορά τις βασικές προτεραιότητες σε έργα, όπως οδικό δίκτυο, αποχετευτικό, ύδρευση/ άρδευση, αναπλάσεις κ.α.. Αξιοποιούμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο για την υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομής για την περιοχή και δεν αφήνουμε καμία ευκαιρία να πάει χαμένη”.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης Γιώργος Πιτσούλης, οι Αντιπεριφερειάρχες Νίκος Συριγωνάκης, Νίκος Ξυλούρης,, Σταύρος Τζεδάκης, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Δήμαρχοι των όμορων Δήμων, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, εκπρόσωποι Πολιτιστικών Συλλόγων, εκπρόσωποι φορέων και πολίτες.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις