Αλλάζει το σκηνικό του καιρού - Τι αναμένεται να συμβεί
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού - Τι αναμένεται να συμβεί

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού – Τι αναμένεται να συμβεί

H μεταφορά ακραία θερμών, για την εποχή αερίων μαζών, από την Αφρική προς την Ανατολική Ευρώπη και την Ελλάδα, θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού σύμφωνα με το meteo.

Όπως αναφέρουν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία για τον καιρό, το φαινόμενο θα κορυφωθεί το τριήμερο από την Κυριακή 31 Μαρτίου ως την Τρίτη 2 Απριλίου.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι αέριες μάζες πάνω από τμήματα της Ανατολικής Ευρώπης αναμένεται να είναι έως και 17-18 βαθμούς Κελσίου υψηλότερες από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Γράφημα που παραθέτει το meteo, απεικονίζει την ατμόσφαιρα το απόγευμα της Δευτέρας 1η Απριλίου, όπου οι αέριες μάζες πάνω από την χώρα θα είναι έως και 15-16 βαθμούς Κελσίου υψηλότερες από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Ωστόσο, οι θερμοκρασίες στην επιφάνεια και το πόσο ψηλά θα φτάσουν εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως για παράδειγμα η νεφοκάλυψη και ο άνεμος.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα όμως, η πρόγνωση για την θερμοκρασία στην αρχή της ερχόμενης εβδομάδας είναι πιθανό να πλησιάσει ή ακόμα και να ξεπεράσει τους 30 βαθμούς Κελσίου σε τμήματα της ηπειρωτικής χώρας.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Καιρός - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις