Η νέα τάση τουρισμού είναι ο «Τουρισμός ύπνου»
Η νέα τάση τουρισμού είναι ο «Τουρισμός ύπνου»

Η νέα τάση τουρισμού είναι ο «Τουρισμός ύπνου»

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Η νέα ανερχόμενη τάση στα ταξίδια είναι ο «τουρισμός ύπνου» σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση που δημοσίευσε η διεθνούς αλυσίδας ξενοδοχείων Hilton, με τίτλο «2024 Trends Report».

Πιο συγκεκριμένα, η έκθεση εντόπισε ότι ο πρώτος λόγος για τον οποίο όλες οι γενιές επιθυμούν να ταξιδέψουν αυτήν τη χρονιά, είναι για να ξεκουραστούν και να «γεμίσουν μπαταρίες». Μάλιστα, ορισμένοι ταξιδιώτες προγραμματίζουν με τέτοιο τρόπο το ταξίδι τους, ώστε να περιστρέφεται γύρω από τον ύπνο!

Ο τουρισμός ύπνου σύμφωνα με «Τα Νέα» αναδείχθηκε για πρώτη φορά στις ταξιδιωτικές τάσεις το 2023 και η διάδοση του επιταχύνεται αυτή τη χρονιά, με την πιο πρόσφατη έκθεση του Global Wellness Institute να αναφέρει ότι ο «τουρισμός ευεξίας αποτελεί μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες μορφές τουρισμού, που εκτιμάται ότι μέχρι το 2027 θα αποτιμάται σε 1,4 τσις. δολάρια ΗΠΑ».

Η Hilton ανακοίνωσε ότι συμβουλεύεται ειδικούς επιστήμονες για το πως μπορεί να ηγηθεί της βιομηχανίας στην παροχή της καλύτερης δυνατής νυχτερινής ξεκούρασης σε όλα τα ξενοδοχεία της. Η πρωτοβουλία αυτή περιλαμβάνει το λανσάρισμα των Sleep Retreats στο Grand Wailea, A Waldorf Astoria Resort, με δυνατότητα επέκτασης τους σε νέες αγορές τους ερχόμενους μήνες.

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Τουρισμός - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις