Συμβουλές για εβδομαδιαία περιποίηση από τη Μαρία Γωνιανάκη
Συμβουλές για εβδομαδιαία περιποίηση από τη Μαρία Γωνιανάκη

Συμβουλές για εβδομαδιαία περιποίηση από τη Μαρία Γωνιανάκη

Ως αναφορά στην εβδομαδιαία περιποίηση μας πρέπει να γνωρίζουμε ότι είναι απαραίτητη για να διατηρήσουμε ένα υγιές δέρμα… 2 με 3 φορές την εβδομάδα λοιπόν θα πρέπει να κάνουμε απολέπιση με πήλινγκ που επιλέγουμε σύμφωνα με τον τύπο του δέρματος μας.

Τα δέρματα με ευρυαγγεία ή τα πολύ ευαίσθητα δέρματα θα επιλέξουν πήλινγκ  χωρίς κόκκους για να μην ερεθιστούν περισσότερο. Απλώνουμε το προϊόν σε καθαρό και ελαφρώς βρεγμένο δέρμα και κάνουμε μασάζ για 2 λεπτά, όχι πολύ κοντά στα μάτια και το λαιμό.

Μάσκα καθαριστική εφαρμόζουμε αμέσως μετά η σε άλλη στιγμή σε στεγνό πρόσωπο, την αφήνουμε για 15 λεπτά και αφαιρούμε με νερό. Οι μάσκες μπορεί να ειναι καθαριστικές, ενυδατικες, συσφιγκτικές, αντιρυτιδικές, αναζωογόνητικες, λάμψης ή θρέψης.

Σίγουρα πρέπει να κάνουμε καθαριστική μάσκα 2 φορές την εβδομάδα. Αν θέλουμε επιπλέον προσθέτουμε και οποία άλλη επιλέξουμε σύμφωνα με τις ανάγκες μας. Υπάρχουν μάσκες κυρίως ενυδάτωσης και ανάπλασης σε κρεμώδη μορφή που μπορεί να μείνουν όλη νύχτα στο πρόσωπο ακόμα και 4 φορές την εβδομάδα αναλόγως την ανάγκη..

Έπειτα κλείνουμε την περιποίηση με τόνωση και ενυδατωση. Φυσικά χρησιμοποιούμε τον ορό της επιλογής μας πριν την κρέμα, διαφορετική κρέμα ματιών και λαιμού, αντιηλιακή και μειπ αν πρόκειται να βγούμε.

Έτσι επιτυγχάνουμε ένα δέρμα καθαρό, ενυδατωμένο, ισορροπημένο, λαμπερό όπου θα απορροφά πολύ καλά τις κρέμες και θα στρώνει υπέροχα το make-up.

Πολύ σημαντικό είναι να κάνουμε βαθύ καθαρισμό προσώπου με ατμό κάθε 2 με 3 μήνες σε αισθητικό. Αν ακολουθήσετε αυτά τα βήματα στην εβδομαδιαία και καθημερινή περιποίηση σας θα έχετε ένα δέρμα πάντα υγιές, φωτεινό και ενυδατωμένο!

Μαρία Γωνιανάκη
Αισθητικός

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Συμβουλές Ομορφιάς - Τελευταία Νέα

Νέα χρονιά…

Περισσότερες Ειδήσεις