Αλέξης Καλοκαιρινός: «Αναπτυξιακός βραχίονας του Δήμου μας ο Οργανισμός Ηράκλειο»
Αλέξης Καλοκαιρινός: «Αναπτυξιακός βραχίονας του Δήμου μας ο Οργανισμός Ηράκλειο»

Αλέξης Καλοκαιρινός: «Αναπτυξιακός βραχίονας του Δήμου μας ο Οργανισμός Ηράκλειο»

Έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού, πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη συνεδρίαση και η συγκρότηση σε σώμα του Διοικητικού Συμβουλίου του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ηράκλειο Μ.Α.Ε.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός έθεσε την υποψηφιότητά του για Πρόεδρος του Δ.Σ., η οποία και εγκρίθηκε ομόφωνα από τα μέλη του Δ.Σ., Γιώργο Σισαμάκη, Δημήτρη Γιαουρτά, Μαρία Καναβάκη, Ανδρέα Μεταξά, Γιώργο Καραπιδάκη, Ελευθερία Κωστάκη και Μαρία Ξυπάκη.
«Ο Οργανισμός πρέπει να λειτουργήσει ως αναπτυξιακός βραχίονας του Δήμου. Και το νόημα της δικής μου παρουσίας εδώ, που δεν είναι συμβολική, είναι να συμβάλω από τη θέση του Δημάρχου στη δράση του Οργανισμού, έτσι ώστε να λειτουργεί και με τους όρους της μέγιστης συμπληρωματικότητας με τον Δήμο και τις δράσεις που ευρύτερα θέλει να επιτελέσει» ανέφερε στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Αλέξης Καλοκαιρινός, τονίζοντας: «Αυτό σημαίνει ότι και η στρατηγική του Οργανισμού που θα αποτυπώνεται στο επιχειρησιακό σχέδιο που θα εκπονηθεί, θα πρέπει να συνδέεται με τις στοχεύσεις που έχει ο Δήμος. Αυτό αφορά πολλά αντικείμενα, γι’ αυτό και απαιτείται η κατάλληλη προτεραιοποίηση και οι κατάλληλες επιλογές.».
Ο Πρόεδρος του Οργανισμού αναφέρθηκε επίσης στον στόχο δημιουργίας του Κέντρου Αστικού Μετασχηματισμού Ηρακλείου Κ.Α.Μ.Η., όπου θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των αναπτυξιακών και κοινωνικών φορέων της πόλης, των Πανεπιστημίων και της κοινωνίας των πολιτών, στην λειτουργία και τα πεπραγμένα του Ηράκλειο ΜΑΕ από το 2022 που ιδρύθηκε, επεσήμανε τον αναπτυξιακό του ρόλο και τόνισε ότι «οι δικές μας επιλογές θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψιν και να συναρτώνται με τις προτεραιότητες που τίθενται στο ευρύτερο αναπτυξιακό πλαίσιο του Δήμου, μέσα από την συμπληρωματικότητα.». Καταλήγοντας, ο Αλέξης Καλοκαιρινός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον στόχο της βιωσιμότητας του Οργανισμού, τονίζοντας ότι «Πρέπει να φτάσουμε σε μια οικονομική αυθυπαρξία, σε ένα ισοζύγιο το οποίο να μην συμπληρώνεται από τον Δήμο κατά το δυνατόν.». Επίσης, ανέφερε τις δυνατότητες συμβολής του Ηράκλειο ΜΑΕ στην προσπάθεια του Δήμου να προχωρήσει θέματα μελετητικής ωριμότητας, κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για κάθε έργο προκειμένου να λάβει Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, γεγονός που αποτελεί και βασικό στόχο της Δημοτικής Αρχής. «Στο γενικότερο ζήτημα της οικονομικής ανάπτυξης του Δήμου, οτιδήποτε έχει να κάνει με την αειφορία, με την έννοια της διαρκούς δραστηριότητας, αποτελεί στόχο. Παράλληλα, παραμένουν προτεραιότητες που ήδη έχουν τεθεί όπως η έξυπνη πόλη. Από την άλλη πλευρά, ίσως δοθεί η ευκαιρία και να αναβαθμιστούν, όπως για παράδειγμα στον στόχο της κυκλικής πόλης με μηδενικά απόβλητα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός.

Αμέσως μετά, τοποθετήθηκαν οι Γιώργος Σισαμάκης, Δημήτρης Γιαουρτάς, Μαρία Καναβάκη, Ανδρέας Μεταξάς, Γιώργος Καραπιδάκης, Ελευθερία Κωστάκη και Μαρία Ξυπάκη, τονίζοντας όλες και όλοι ότι πιστεύουν στις δυνατότητες του Οργανισμού και τη δυναμική που μπορεί να αναπτύξει, εκφράζοντας τη βούλησή τους να υποστηρίξουν την προσπάθεια με κάθε πρόσφορο τρόπο και ευχόμενοι καλή θητεία στο νέο Συμβούλιο.

Κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ηράκλειο ΜΑΕ, εκλέχθηκε επίσης ο Μανόλης Αλεξάκης ως Διευθύνων Σύμβουλος, ανανεώθηκε ο ορισμός του Κωστή Μοχιανάκη στη θέση του Γενικού Διευθυντή και του Στέλιου Μικράκη στη θέση του Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών, ενώ καθήκοντα Ταμία ανατέθηκαν στη Γεωργία Καρανικόλα. Αξίζει να αναφερθεί ότι όλες οι αποφάσεις ελήφθησαν με ομοφωνία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις