Έμεινε «ζωντανός» ο Γιούχτας - Νίκησε στις Αρχάνες και συνεχίζει να ελπίζει
Έμεινε «ζωντανός» ο Γιούχτας - Νίκησε στις Αρχάνες και συνεχίζει να ελπίζει

Έμεινε «ζωντανός» ο Γιούχτας – Νίκησε στις Αρχάνες και συνεχίζει να ελπίζει

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Ο Γιούχτας, επέστρεψε στη φυσική του έδρα, στις Αρχάνες, για να αντιμετωπίσει τον Τηλυκράτης Λευκάδας, σ’ ένα «πρώτο τελικό» στη μάχη των «πρασίνων» να διατηρηθούν στη Super League 2, κερδίζοντας 1-0 χάρη σε γκολ του Άλμπερτ Μπρους.

Στα play out ο Γιούχτας, απέφυγε τον απευθείας υποβιβασμό, με την ομάδα της Λευκάδας να «αποχαιρετάει» από σήμερα την κατηγορία.

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Γιούχτας ήταν σαφώς καλύτερος του αντιπάλου του, προσπαθώντας σε πρώτη φάση να διαφυλάξει την εστία του, με καλή και οργανωμένη άμυνα, ενώ ήθελε την ίδια ώρα να επιτεθεί, εκμεταλλευόμενος τη ταχύτητά του στην επίθεση.

Στο 12’ ο Κωστανάσιος απείλησε από καλή θέση, όμως οι αμυντικοί του Τηλυκράτη απομάκρυναν όπως-όπως σε κόρνερ, ένα κόρνερ που πέρασε ανεκμετάλλευτο, σε αντίθεση με το 15ο λεπτό, όταν ο Νοικοκυράκης με εκπληκτική εκτέλεση κόρνερ, βρήκε τον Άλμπερτ Μπρους, που με κεφαλιά έκανε το 1-0.

Μετά το γκολ, ο Γιούχτας έδειξε διάθεση να το προστατεύσει, έχοντας το πλεονέκτημα, ο Τηλυκράτης ανέβασε τις γραμμές, κέρδισε μέτρα, αλλά επί της ουσίας δεν μπορούσε να απειλήσει.

Μία φάση διαρκείας στο 17’ στα καρέ του Γιούχτα, με διαδοχικά σουτ, η μπάλα πέρασε κόρνερ, ενώ στο 32’ μία ωραία πάσα του Ζδράβου για τον Μπελεβώνη, η υποδοχή του τελευταίου δεν ήταν καλή και ο Πρινιωτάκης έχοντας «διαβάσει» τη φάση βγήκε έγκαιρα και μάζεψε.

Στο 40’ νέα καλή στιγμή για τον Γιούχτα, με τον Αλεξόπουλο να κάνει ωραία ατομική ενέργεια και σουτ, αλλά πέρασε λίγο δίπλα από την εστία της ομάδας της Λευκάδας, με το 1-0 να είναι αποτέλεσμα ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, ο Γιούχτας μπήκε δυνατά, έχασε ευκαιρία με τον Κωστανάσιο στο 47’ και με τον Τζανή στο 48’ μη μπορώντας να διπλασιάσει τα τέρματά του.

Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, ο Γιούχτας κρατούσε το υπέρ του σκορ. Στο 69’ οι Αρχανιώτες έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής (2ης κίτρινης) στον Πολυχρόνη που ανέκοψε αντεπίθεση της ομάδας της Λευκάδας.

Στο 78’ φωνές από τους φιλοξενούμενους για χέρι αμυντικού του Γιούχτα εντός περιοχής, μετά από στατική φάση και κεφαλιά του Ουλμάνεν, με τον Σιδηρόπουλο να δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Ο Γιούχτας απείλησε και στο 81’ με τον Νοικοκυράκη από μακρινή απόσταση να κάνει το σουτ, ένα σουτ όμως που ήταν αρκετά άστοχο και ένα λεπτό αργότερα, ο Τερζί Εβγκένι με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα άουτ.

Ο Τηλυκράτης κέρδισε φάουλ σε αρκετά καλό σημείο στο 86’ με τον Ζάμπου να αναλαμβάνει την εκτέλεση, όμως η προσπάθειά του ήταν απελπιστικά άστοχη. Τα εναπομείναντα λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τον Γιούχτα να διατηρεί το υπέρ του 1-0 και να αποφεύγει τον απευθείας υποβιβασμό, κάτι που δεν κατάφερε ο Τηλυκράτης, που με την σημερινή του ήττα, τερματίζει στη τελευταία θέση και επιστρέψει στις ερασιτεχνικές κατηγορίες.

 

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Αθλητισμός - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις