Παγκόσμια ανησυχία: Σε καραντίνα ολόκληρη πόλη της Βραζιλίας από δάγκειο - Φόβοι για πανδημία
Παγκόσμια ανησυχία: Σε καραντίνα ολόκληρη πόλη της Βραζιλίας από δάγκειο - Φόβοι για πανδημία

Παγκόσμια ανησυχία: Σε καραντίνα ολόκληρη πόλη της Βραζιλίας από δάγκειο – Φόβοι για πανδημία

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχτηκε πόλη της Βραζιλίας μετά την ξαφνική αύξηση του ιού του δάγκειου πυρετού με 31 νεκρούς μέχρι στιγμής, απολογισμό.

Τα μέτρα από την κυβέρνηση του Σάο Πάολο ήρθαν μετά από 300 κρούσματα της νόσου ανά εκατό χιλιάδες κατοίκους. Άλλες πόλεις, συμπεριλαμβανομένου του Ρίο ντε Τζανέιρο και της Σάντα Καταρίνα, κήρυξαν επίσης κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω του δάγκειου πυρετού φέτος.

Ο συντονιστής ελέγχου ασθενειών στο Σάο Πάολο, Regiane de Paula, δήλωσε: «Δουλέψαμε με δεδομένα από την ομάδα παρακολούθησης: 311 κρούσματα ανά 100 χιλιάδες κατοίκους. Βρισκόμαστε σε επιδημία, σύμφωνα με όσα προσδιορίζει ο ΠΟΥ (Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας) από επιβεβαιωμένες περιπτώσεις».

Η κυβέρνηση παρακολουθεί την πορεία του δάγκειου πυρετού στην πολιτεία του Σάο Πάολο. Επί του παρόντος, σύμφωνα με τον συντονιστή Ελέγχου Νοσημάτων, η συχνότητα είναι υψηλότερη για τους τύπους δάγκειου πυρετού 1 και 2.

Σύμφωνα με το τμήμα, άλλοι 122 θάνατοι βρίσκονται ακόμη υπό έρευνα. Τα κρούσματα έφτασαν τα 138.259, με τα 169 να θεωρούνται σοβαρά. Στην πρωτεύουσα, εκτός από τα δύο άτομα που πέθαναν από τη νόσο, ερευνώνται άλλοι 27 θάνατοι. Τα κρούσματα έφτασαν τα 32.212, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων g1 Global.

Σύμφωνα με την πόλη του Σάο Πάολο, η πλειονότητα των μολύνσεων συγκεντρώνεται σε 15 γειτονιές που αντιμετωπίζουν επιδημία δάγκειου πυρετού, που κατανέμεται στις βόρειες, νότιες, ανατολικές και δυτικές ζώνες.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κόσμος - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις