Μητσοτάκης: "Θα αυξήσουμε το επίδομα στέγασης των φοιτητών στα 2.500 ευρώ"
Μητσοτάκης: "Θα αυξήσουμε το επίδομα στέγασης των φοιτητών στα 2.500 ευρώ"

Μητσοτάκης: "Θα αυξήσουμε το επίδομα στέγασης των φοιτητών στα 2.500 ευρώ"

Την αύξηση του φοιτητικού επιδόματος στα 2.500 ευρώ προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη συνδιάσκεψη της ΔΑΠ.

Αναφερόμενος στο πρόβλημα στέγης, ο κ.Μητσοτάκης είπε: «Επιτρέψτε μου όμως να πω και δύο λόγια για το άλλο μεγάλο πρόβλημα για το οποίο πάντα μου μιλούν οι νέοι, όπου και αν πηγαίνω στην πατρίδα μας. Αυτό δεν είναι άλλο από την έλλειψη στέγης και τα υψηλά ενοίκια. Το ξέρω καλά πόσο αυτό απασχολεί την καθημερινή ζωή σας. Πρέπει όμως να ομολογήσω ότι αποτελεί μια πρόκληση που απαιτεί πολλές δράσεις και σε παράλληλα πεδία. Δεν μπορεί να βρει μια αυτόματη λύση.

Σε πρώτη φάση έχουμε συμφωνήσει με τον Υπουργό να αυξήσουμε ακόμα περισσότερο το στεγαστικό επίδομα, φτάνοντας ως τα 2.500 ευρώ. Θέλω να θυμίσω ότι ήδη εμείς ήμασταν αυτοί που το αυξήσαμε στα 2.000 ευρώ υπό την προϋπόθεση της συγκατοίκησης. Και αυτό είναι μια σημαντική ανάσα για τους φοιτητές οι οποίοι σπουδάζουν μακριά από τον μόνιμο τόπο κατοικίας τους.

Γνωρίζω την κατάσταση στις φοιτητικές εστίες, δεν είναι καλή και πρέπει να κάνουμε ουσιαστικές παρεμβάσεις για να τις αναβαθμίσουμε. Έχουμε ήδη, όμως, δρομολογήσει την κατασκευή πέντε νέων φοιτητικών εστιών που θα στεγάσουν σχεδόν 10.000 σπουδαστές σε ολόκληρη τη χώρα. Γιατί θέλουμε να είναι μέρος της πανεπιστημιακής σας εμπειρίας και η παραμονή σας σε μία σύγχρονη, καθαρή, όμορφη, καλαίσθητη φοιτητική εστία.

Και πάλι, όμως, όλα αυτά δεν αρκούν, γιατί ξέρετε καλά ότι το ζητούμενο δεν είναι μόνο η φοιτητική στέγη, αλλά συνολικά η νεανική στέγη. Εκείνη που θα μπορέσει να σας απελευθερώσει από την οικογενειακή εστία, φιλοξενώντας τη δική σας προσωπική πορεία, όταν θα έχετε τελειώσει πια το πανεπιστήμιο», είπε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, ο κ.Μητσοτάκης έθεσε σε εκλογική ετοιμότητα τη νεολαία της Νέας Δημοκρατίας μιλώντας τ στην Εθνική Συνδιάσκεψη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, στο κλειστό γυμναστήριο «Μιχάλης Μουρούτσος», στη Δάφνη.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε κρίσιμη την εκλογική αναμέτρηση του Ιουνίου για την Ευρωβουλή και τόνισε ότι τώρα το κοντέρ μηδενίζει. «Πρέπει να γεμίσει ξανά η κάλπη με γαλάζια ψηφοδέλτια. Κλείστε τα αυτιά σας στην απάθεια και τον κυνισμό ότι όλοι είναι το ίδιο. Μπολιάστε την παράταξη μας με την φρεσκάδα και τις ιδέες σας. Είμαστε 50 ετών παράταξη αλλά είμαστε νέοι» ήταν το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στα μέλη της ΔΑΠ εκφράζοντας την βεβαιότητά του ότι και αυτό το στοίχημα θα το κερδίσει η γαλάζια παράταξη.

Ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση τους για τα ιδιωτικά ΑΕΙ, είπε ότι Κασσελάκης και Ανδρουλάκης παλεύουν για την πρωτιά των ηττημένων και προέβλεψε ότι στον δρόμο προς τις ευρωεκλογές αναμένει μια εκστρατεία λάσπης από την αντιπολίτευση. Ο πρωθυπουργός σημείωσε μάλιστα με αφορμή τις πρόσφατες κινητοποιήσεις για την τραγωδία των Τεμπτών ότι ορισμένοι υποκριτές της πολιτικής να θέλουν να μονοπωλούν «τη συλλογική θλίψη όλης της πατρίδας».

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις