Ξεκινά σήμερα η διανομή προϊόντων ΤΕΒΑ στο Δήμο Ηρακλείου

Διανομή προιόντων στο Ρέθυμνο και τα Χανιά

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Κοινωνική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, πραγματοποιεί διανομή προϊόντων (φέτα, γραβιέρα, είδη παντοπωλείου, κρέας, βρεφικές τροφές) ως εξής:

  • Για το σημείο διανομής Α1 – Εργατικές Κατοικίες Αγ. Αικατερίνης (Σ. Σολωμού 14): από Δευτέρα 13 ως και Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021 (08.30 – 13.30).
  • Για το σημείο διανομής Α3 – Τάλως (Μάχης Κρήτης & Ελύρου, περιοχή Τάλως): από Δευτέρα 13 ως και Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021 (08.30 – 13.30).
  • Για το σημείο διανομής Α4 – ΑΣΙΤΕΣ : Πέμπτη 16 & Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021.
  • Για το σημείο διανομής Α5 – ΔΑΦΝΕΣ : Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021.
  • Για το σημείο διανομής A6 – ΚΥΠΑΡΙΣΣΙ : Τρίτη 14 & Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021.

Οι δικαιούχοι θα ειδοποιούνται σταδιακά (ανά ημέρα) και θα ενημερώνονται προσωπικά με τηλεφωνική κλήση ή / & SMS ή MAIL από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου για το σημείο διανομής, την ημερομηνία και την ώρα παραλαβής των προϊόντων. Η ειδοποίηση είναι ατομική και ισχύει μόνο για τη συγκεκριμένη ημέρα, ώρα και σημείο διανομής.

Οι δικαιούχοι είναι απαραίτητο να προσέρχονται λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (& δικό τους στυλό για υπογραφή).

Επίσης, στο πλαίσιο αυτό και για την αποφυγή συνωστισμού θα πρέπει να προσέρχεται στο σημείο διανομής μόνο ένα άτομο ανά αίτηση (ο ίδιος ο δικαιούχος).  Επισημαίνεται ότι σε κάθε περίπτωση είναι σκόπιμο να τηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις.

Για την παραλαβή των προϊόντων οι δικαιούχοι απαιτείται να έχουν μαζί τους:  

  • Το βιβλιάριο κοινωνικής ασφάλισης ή άλλο επίσημο έγγραφο απ’ όπου προκύπτει ο Α.Μ.Κ.Α. των ίδιων και των μελών της οικογένειάς τους.
  • Την απόφαση έγκρισης συμμετοχής στο πρόγραμμα.
  • Το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας.

Σε περίπτωση που ο ωφελούμενος αδυνατεί να προσέλθει αυτοπροσώπως στο σημείο διανομής, τα προϊόντα μπορεί να παραλαμβάνει τρίτο πρόσωπο που επιπρόσθετα των ανωτέρω εγγράφων προσκομίζει εξουσιοδότηση για την παραλαβή.

Διανομή προϊόντων και στο Ρέθυμνο

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνης και η η αρμόδια Αντιδήμαρχος Δρ Άννα Ελευθεριάδου – Γκίκα, ενημερώνουν τους δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ του Δήμου Ρεθύμνης, ότι θα πραγματοποιηθεί διανομή ειδών παντοπωλείου, ειδών κρεοπωλείου, τυροκομικά και βρεφικές τροφές.
Η διανομή θα διεξαχθεί σήμερα Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου κατά το χρονικό διάστημα από τις 9:30 το πρωϊ έως τις 2 το μεσημέρι, στο χώρο του κτιρίου της Κοινωνικής Μέριμνας (οδός Μαρκέλλου – περιοχή Μασταμπά).

Για πληροφορίες οι δικαιούχοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ . 28310 52191.

Κατά τη διανομή θα τηρηθούν απαρέγκλιτα όλα τα ενδεδειγμένα υγειονομικά μέτρα τόσο από τους εργαζόμενους όσο και από τους ωφελούμενους ( μάσκα, γάντια, τήρηση αποστάσεων ασφάλειας).

Σημειώνεται ότι επειδή η διανομή θα γίνει με ηλεκτρονική υπογραφή, οι ωφελούμενοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους ταυτότητα ή ΑΜΚΑ ή εξουσιοδότηση αν δεν προσέλθουν οι ίδιοι για την παραλαβή των ειδών.

Δωρεάν διανομή ειδών σε δικαιούχους του προγράμματος TEBA / FEAD από τον Δήμο Χανίων

Ο Δήμος Χανίων ενημερώνει ότι στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος “Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή ΤΕΒΑ /FEAD” θα προβεί στην 16η διανομή ειδών παντοπωλείου, κρεοπωλείου και βρεφικών τροφών (γραβιέρα, φέτα, ζυμαρικά, ρύζι, ζάχαρη, πελτές, φασόλια, παξιμάδια, κρέας βόειο, χοιρινό, αρνί, βρεφικό γάλα και κρέμα).

Δικαιούχοι είναι μόνο οι ωφελούμενοι του ΤΕΒΑ, όπως έχουν διαμορφωθεί, σύμφωνα με την εφαρμογή του ΚΕΑ.

Η διανομή στους ωφελούμενους θα πραγματοποιηθεί, τηρώντας όλα τα μέτρα για την προστασία τόσο των δικαιούχων TEBA όσο και των εργαζομένων του Δήμου Χανίων από την εξάπλωση της νόσου του κορωνοϊού. Ακολούθως, τα είδη θα διανέμονται για δύο ημέρες τμηματικά, τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021, 12:00 – 15:00, και την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου, 9:30- 14:30, από τον χώρο της αποθήκης του Δήμου στη ΡΕΓΓΙΝΑ (Κύπρου 8). Οι ωφελούμενοι θα πρέπει να ακολουθήσουν την ώρα και την ημέρα ακριβώς, που θα αναφέρεται στο sms που θα τους αποσταλεί, προσκομίζοντας οπωσδήποτε το ΑΜΚΑ τους.

Ενημερώνονται οι δικαιούχοι ότι, λόγω του μεγάλου όγκου των προϊόντων διανομής, θα πρέπει να φροντίσουν για τη μεταφορά τους, κρατώντας κατάλληλη αποσκευή (τσάντα, καροτσάκι, καλάθι, κ.α.).
Όσοι δικαιούχοι είναι ωφελούμενοι του ΤΕΒΑ και αντιμετωπίζουν πρόβλημα για την παραλαβή των ειδών, παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου στο τηλ. 2821341695, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, προκειμένου να βρεθεί ο κατάλληλος τρόπος για να γίνει η παραλαβή.

 

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις