Αγκυροβόλιο Τσούτσουρα: Αίτημα του Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας για την παραχώρηση του στο Δήμο
Αγκυροβόλιο Τσούτσουρα: Αίτημα του Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας για την παραχώρηση του στο Δήμο

Αγκυροβόλιο Τσούτσουρα: Αίτημα του Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας για την παραχώρηση του στο Δήμο

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Αίτημα στα αρμόδια Υπουργεία, κατέθεσε ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Βασίλης Κεγκέρογλου, προκειμένου να παραχωρηθεί στο Δήμο το αγκυροβόλιο (Tουριστικό Καταφύγιο) στον Τσούτσουρα, ώστε να μελετηθούν και να προωθηθούν τα αναγκαία έργα, τα οποία μπορούν να συμβάλλουν στην αξιοποίηση του, η οποία δεν έχει επιτευχθεί 20 χρόνια τώρα.

Ο Δήμαρχος με επιστολή του στους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής Χρήστο Στυλιανίδη, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη, παραθέτει αναλυτικά τους λόγους που καθιστούν αναγκαία τη διαδικασία παραχώρησης του αγκυροβολίου (με τον χαρακτηρισμό Τουριστικό Καταφύγιο) στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας, ώστε να αποτελέσει αναπτυξιακό πόλο, αναβαθμίζοντας την εικόνα του μοναδικού παραθαλάσσιου οικισμού και δημοφιλούς προορισμού του Δήμου μας.

Αναλυτικά η επιστολή προς τους Υπουργούς:

« Το αγκυροβόλιο στον Τσούτσουρα Ηρακλείου, με τον χαρακτηρισμό Τουριστικό Καταφύγιο, δυναμικότητας ενενήντα (90) τουριστικών σκαφών, χωροθετήθηκε με την υπ’ αρ. Τ/2014/28-04-98 απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και υλοποιήθηκε η Α΄ φάση του έργου με φορέα υλοποίησης την τεχνική Υπηρεσία του Ε.Ο.Τ, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «Τουρισμός – Πολιτισμός».

Λόγω της μη υλοποίησης της Β’ φάσης του έργου και πιθανών αστοχιών προκαλείται έντονη προσάμμωση αλλά και διάβρωση της γειτονικής ακτής. Τα Υπουργεία δεν προχώρησαν σε αντιμετώπιση των προβλημάτων του αγκυροβολίου Τουριστικού Καταφυγίου 20 και πλέον χρόνια με χαμένες πολλές χρηματοδοτικές ευκαιρίες και έτσι αυτό δεν τέθηκε ποτέ σε λειτουργία, αποτελώντας μια «πληγή» για τον παραλιακό οικισμό του Τσούτσουρα, αφού κάθε χρόνο χρειάζεται αφαίρεση της άμμου από την λιμενική λεκάνη και η διάβρωση συνεχίζεται.

Με αυτά τα δεδομένα ο δήμος Μινώα Πεδιάδας καταθέτει με την παρούσα αίτημα παραχώρησης του αγκυροβολίου Τουριστικού Καταφυγίου Τσούτσουρα και της αντίστοιχης ζώνης, προκειμένου να προχωρήσει η μελέτη και υλοποίηση των αναγκαίων έργων για να ολοκληρωθεί και να καταστεί αυτό λειτουργικό. Σημειώνουμε ότι σύμφωνα με την πληροφόρηση μας, το αγκυροβόλιο αποχαρακτηρίστηκε από Τουριστικό και αυτό ενισχύει το αίτημα μας για παραχώρηση στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας.

Αναμένοντας την θετική σας απάντηση, είμαστε στη διάθεση σας για ότι στοιχεία χρειαστούν προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία παραχώρησης».

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις