Θεοφάνεια: Το πρόγραμμα εορτασμού στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας
Θεοφάνεια: Το πρόγραμμα εορτασμού στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας

Θεοφάνεια: Το πρόγραμμα εορτασμού στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Από το Δήμο Μινώα Πεδιάδας και τον Δήμαρχο Βασίλη Κεγκέρογλου, γίνεται γνωστό ότι στο πλαίσιο του εορτασμού των Θεοφανείων,  το Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2024, θα πραγματοποιηθεί Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Ανδρέα Αρχιεπισκόπου Κρήτης και τελετές Αγιασμού των υδάτων σε Θραψανό και Τσούτσουρα. 

 

Επιπλέον, την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024, ημέρα εορτής του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου, εορτάζει η Ιερά Mονή Αγίου Ιωάννη Καλλέργη στη Δημοτική Ενότητα Καστελλίου. Στο πλαίσιο της εορτής θα πραγματοποιηθεί, όπως κάθε χρόνο, τελετή Αγιασμού των Υδάτων με το παραδοσιακό έθιμο της «στέρνας».

 

Το Μέγα Αγιασμό των Θεοφανείων θα τελέσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ.κ. Ανδρέας.

Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2024  

07:00 – 10:30 π.μ.:  Πανηγυρική  Αρχιερατική  Θεία Λειτουργία και Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Ανδρέα στο Αρκαλοχώρι

11:15 π.μ.:  Λίμνη Λιβάδες Θραψανού

13:30 μ.μ.:  Αγκυροβόλιο Τσούτσουρα

Κυριακή  7 Ιανουαρίου 2024

 

07:00 – 10:30 π.μ.:  Πανηγυρική Αρχιερατική  Θεία Λειτουργία στην Ιερά Mονή Αγίου Ιωάννη Προδρόμου – Καλλέργη  στη Δημοτική Ενότητα Καστελλίου και στη συνέχεια τελετή αγιασμού των υδάτων με το παραδοσιακό έθιμο της «στέρνας». 

  

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις