Κρήτη: Στην Μαλακάσα μεταφέρθηκαν οι μετανάστες που βρέθηκαν κοντά στον Άγιο Νικόλαο
Κρήτη: Στην Μαλακάσα μεταφέρθηκαν οι μετανάστες που βρέθηκαν κοντά στον Άγιο Νικόλαο

Κρήτη: Στην Μαλακάσα μεταφέρθηκαν οι μετανάστες που βρέθηκαν κοντά στον Άγιο Νικόλαο

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μαλακάσα στην Αθήνα προκειμένου να καταγραφούν μεταφέρθηκαν οι 32 παράτυποι Σύριοι στην καταγωγή μετανάστες που είχαν εντοπιστεί το πρωί της περασμένης Πέμπτης στην περιοχή του Αγίου Αντωνίου στο Επάνω Μεραμπέλλο.

Επίσης, όπως δήλωσε στην εφημερίδα “ΑΝΑΤΟΛΗ” ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου Μιχάλης Τσιριλάκης, από την Αστυνομία συνελήφθη και μεταφέρθηκε στον Εισαγγελέα που αποφάσισε την προφυλάκισή του ένας Παλαιστίνιος, νόμιμος μετανάστης, που περίμενε τους 32 μετανάστες – μεταξύ των οποίων ένα ανήλικο παιδί και δύο γυναίκες – σε θαλάσσια περιοχή κοντά στον Άγιο Αντώνιο για να τους προωθήσει στην ενδοχώρα. Υπενθυμίζεται ότι το σκάφος το οποίο τους μετέφερε δεν είχε εντοπιστεί.

Η προανάκριση συνεχίζεται με τις διωκτικές αρχές να υποψιάζονται ότι πίσω από τους παράτυπους μετανάστες που εντοπίστηκαν στον Άγιο Αντώνιο, είναι πιθανό να κρύβεται κύκλωμα διακίνησης μεταναστών από την Τουρκία με ενδιάμεσο σταθμό την Κρήτη και τελικό προορισμό την Ευρώπη.

Αναφορικά με τους 32 παράτυπους μετανάστες, αυτοί άμεσα είχαν μεταφερθεί στο χώρο του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού Λασιθίου (πρώην Παιδόπολη) στη Νεάπολη, όπου και παρέμεναν, φρουρούμενοι καθημερινά από 6 αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Λασιθίου, μέχρι χθες το απόγευμα οπότε και αναχώρησαν με το πλοίο – συνοδεία αστυνομικής δύναμης – για την Αττική ώστε να παραδοθούν σήμερα το πρωί στο Κ.Υ.Τ. στη Μαλακάσα.

Η διαμονή τους, όπως είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ η Διευθύντρια της δομής Αντωνία Φαϊτού, έγινε σε χώρο ξεχωριστό από τα παιδιά που φιλοξενούνται στο κτίριο.

Όλοι οι μετανάστες είναι καλά στην υγεία τους ενώ για τη διαμονή τους συνέδραμαν τόσο η τοπική Εκκλησία με τρόφιμα και στρώματα όσο και το Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Λασιθίου αλλά και ξενοδόχοι της περιοχής.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Πηγή flashnews.gr
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις