Περιφέρεια Κρήτης: Αποφάσεις Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας
Περιφέρεια Κρήτης: Αποφάσεις Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας

Περιφέρεια Κρήτης: Αποφάσεις Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Υπό την Προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος Νίκου Ξυλούρη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2023 η τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας Κρήτης, της τρέχουσας αυτοδιοικητικής περιόδου.

Ο Πρόεδρος, στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του, ευχαρίστησε για τη συνεργασία τα Μέλη, τα στελέχη της Υπηρεσίας και τους συνεργάτες του. «Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, από την Επιτροπή μας, πέρασαν τα σημαντικότερα αναπτυξιακά έργα του νησιού.

Εξετάσαμε έργα όπως ο ΒΟΑΚ, το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλλι, o αγωγός φυσικού αερίου EastMed και η ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου – Κρήτης EuroAsia Interconnector, μεγάλες τουριστικές επενδύσεις, η ΣΜΠΕ των υπεράκτιων αιολικών πάρκων, καθώς και το νέο πλαίσιο αντιμετώπισης των περιοχών του δικτύου Natura 2000 σε όλο το νησί.

Δεν ήταν εύκολη δουλειά. Διαβάσαμε πολύ, συζητήσαμε, πήγαμε επί τόπου στις θέσεις των προβλεπόμενων έργων. Η ευθύνη μας ήταν μεγάλη, γιατί είχαμε στα χέρια μας το μέλλον της Κρήτης.

Ευχαριστώ από καρδιάς, τα Μέλη της Επιτροπής, τα στελέχη της Υπηρεσίας, τους συνεργάτες μου. Σας ευχαριστώ για την αγαστή συνεργασία και το επίπεδο του διαλόγου που είχαμε σε κάθε συνάντηση», ανέφερε ο Νίκος Ξυλούρης.
Κατά τη συνεδρίαση, η Επιτροπή εξέτασε και γνωμοδότησε ομόφωνα θετικά υπό όρους, επί των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) των ακόλουθων έργων:

· Υφιστάμενη μονάδα επεξεργασίας ελαιοκάρπου (ελαιουργείο) με εγκατάσταση διάθεσης υγρών αποβλήτων (εξατμισοδεξαμενές), ιδιοκτησίας «Αγροτικού Συνεταιρισμού Βαϊνιας – Κεντρί» στη θέση "οικισμός Κεντρί" Δήμου Ιεράπετρας, Π.Ε. Λασιθίου
· Υφιστάμενη ξενοδοχειακή μονάδα με την επωνυμία "SCALETABEACH HOTEL" κατηγορίας 3 αστέρων και δυναμικότητας 236 κλινών, ιδιοκτησίας «Παπυράκη Α.Ε.» στη θέση Σκαλέτα Δήμου Ρεθύμνου, Π.Ε. Ρεθύμνης

· Νέα Ξενοδοχειακή μονάδα δυναμικότητας 278 κλινών, κατηγορίας 5 αστέρων, με την επωνυμία «Pilot Island», ιδιοκτησία της εταιρίας «Αστέρας ΑΕΞΤΕ», στο Δήμο Αποκορώνου, Π.Ε. Χανίων

Επίσης, η Επιτροπή εξέτασε και γνωμοδότησε ομόφωνα θετικά υπό όρους, επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για την 2η Αναθεώρηση των Σχεδίων Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών των Υδατικών Διαμερισμάτων της χώρας.

Στις εργασίες της συνεδρίασης συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι και μελετητές των υπό εξέταση έργων.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις