Φως στο τούνελ του ΒΟΑΚ; Εξελίξεις αλλά και ασάφειες στο τμήμα Χανιά – Ηράκλειο
Φως στο τούνελ του ΒΟΑΚ; Εξελίξεις αλλά και ασάφειες στο τμήμα Χανιά – Ηράκλειο

Φως στο τούνελ του ΒΟΑΚ; Εξελίξεις αλλά και ασάφειες στο τμήμα Χανιά – Ηράκλειο

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Μετά από πολύμηνη αναμονή κι αφού ζητήθηκε η χρονική επέκταση της ισχύος των προσφορών και των συνοδευτικών εγγυητικών επιστολών των τριών υποψηφίων σχημάτων (ΑΒΑΞ – EGIS – MERIDIAM, ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ – ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ) , κάτι άρχισε να κινείται από χθες στον διαγωνισμό παραχώρησης για το βασικό τμήμα Χανιά – Ηράκλειο του ΒΟΑΚ.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Υποδομών προχώρησε με το άνοιγμα του λεγόμενου Φακέλου Β΄, δηλαδή των τεχνικών προσφορών, από τον έλεγχο των οποίων θα αποφασιστεί αν και τα τρία υποψήφια σχήματα πληρούν τις τεχνικές προδιαγραφές του διαγωνισμού. Προ πολλών μηνών είχε προηγηθεί το άνοιγμα του Φακέλου Α΄ με τα νομιμοποιητικά έγγραφα των επίδοξων παραχωρησιούχων κι είχε δοθεί το πράσινο φως στα τρία σχήματα για τη συνέχεια του διαγωνισμού.

Το έργο έχει και τρίτο φάκελο, που πρέπει να ανοίξει για να δούμε επιτέλους πού θα καταλήξει. Πρόκειται για τον Φάκελο Γ΄των οικονομικών προσφορών για τον οποίο ακόμα δεν υπάρχει σαφές χρονικό ορόσημο “αποκάλυψης”. Θυμίζουμε ότι γύρω από το έργο παραχώρησης του ΒΟΑΚ έχει αναπτυχθεί ένα έντονο παρασκήνιο, με αιχμή τις αντιπαραθέσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη σε διάφορα μέτωπα στον κατασκευαστικό κλάδο, στο οποίο έχουμε ήδη αναφερθεί διεξοδικά. Εκτίμηση της στήλης είναι ότι για να επανεκκινήσει η διαδικασία για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, ίσως οι αρμόδιοι να διαβλεπουν φως στο τούνελ. Από το αν θα υπάρξουν ενστάσεις επί των αποφάσιων του υπουργείου Υποδομών μετά την αξιολόγηση των τεχνικών προσφορών, θα καταλάβουμε ίσως περισσότερα…

Πηγή: Newsit.gr

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις