Αυτή η πόλη στέφθηκε Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα των Χριστουγέννων
Αυτή η πόλη στέφθηκε Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα των Χριστουγέννων

Αυτή η πόλη στέφθηκε Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα των Χριστουγέννων

Μεσαιωνική, βγαλμένη από τα παραμύθια

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Η στολισμένη Ευρώπη είναι πανέμορφη κατά τις γιορτές των Χριστουγέννων, με πολλές πρωτεύουσες και μεγάλες πόλεις να φορούν τα γιορτινά τους και να γίνονται πόλος έλξης για τους ταξιδιώτες.

Μια πανέμορφη πόλη όμως κέρδισε επάξια τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας των Χριστουγέννων, σύμφωνα με το SchengenVisaInfo.com.

Πρόκειται για το Μπρνο, μια μεσαιωνική πόλη της Τσεχίας. Η τσεχική πόλη έχει αναγνωριστεί από μια επίσημη διεθνή κριτική επιτροπή για την «απόλυτη έκφραση της δημιουργικής κουλτούρας και της ισχυρής ταυτότητάς της, καθώς επίσης και για τους φωτισμούς και τις υπαίθριες αγορές, ως η πιο ατμοσφαιρική χριστουγεννιάτικη σκηνή».

Το Μπρνο της Τσεχίας

Η πόλη Μπρνο βρίσκεται στη Νότια Μοραβία, η οποία είναι η μεγαλύτερη οινοπαραγωγική περιοχή στην Τσεχία (γνωστή και ως Τσεχική Δημοκρατία). Με τη γοητευτική αρχιτεκτονική και τη σαγηνευτική ατμόσφαιρά του, αποτελεί μια εξαιρετική μικρή εναλλακτική εάν θέλετε να αποφύγετε τα πλήθη της Πράγας.

Είναι μια μεσαιωνική πόλη με κάστρα, αρχιτεκτονική πρωτοπορία και μεγάλη ιστορία.

martin-lostak-1

Το Μπρνο στη Μοραβία της Τσεχίας /Φωτογραφία: Unsplash

Πέρυσι, ήταν η ουκρανική πρωτεύουσα, το Κίεβο, που κέρδισε τον ίδιο τίτλο για την «επίδειξη αλληλεγγύης, ανθρωπιστικών αξιών και πολιτιστικής διατήρησης».

Άλλες ευρωπαϊκές πόλεις που έχουν βραβευτεί με τέτοιο τίτλο είναι το Σαν Σεμπαστιάν, η Γένοβα, η Λιέγη, το Βάλκενμπουργκ, η Ματζανταχόντα, η Μεντίνα ντε Ριοσέκο και η Τορεχόν ντε Αρντόζ.

Η Ευρωπαϊκή πόλη των Χριστουγέννων

Η πρωτεύουσα των Χριστουγέννων απονέμεται σε ένα μέρος με τουλάχιστον 100.000 κατοίκους, αλλά ένας άλλος τίτλος, η «Ευρωπαϊκή πόλη των Χριστουγέννων», πηγαίνει κάπου με λιγότερους από 100.000 – και φέτος, ήταν το Waterford της Ιρλανδία, το οποίο βρίσκεται στην εντυπωσιακή Copper Coast.

Η Almanza, μια μικρή πόλη 600 κατοίκων στην Ισπανία, έτυχε επίσης ιδιαίτερης αναγνώρισης χάρη στο χριστουγεννιάτικο έργο της.

Πόλεις και κωμοπόλεις που μπορούν να συμμετέχουν σε αυτόν τον διαγωνισμό περιλαμβάνουν εκείνες από τα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ, καθώς και από την Ανδόρα, την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, το Μονακό, τη Νορβηγία, την Ελβετία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κόσμος - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις