Κρήτη: Ένοχος ο κατηγορούμενος για την δολοφονία της 56χρονης στο Ρέθυμνο
Κρήτη: Ένοχος ο κατηγορούμενος για την δολοφονία της 56χρονης στο Ρέθυμνο

Κρήτη: Ένοχος ο κατηγορούμενος για την δολοφονία της 56χρονης στο Ρέθυμνο

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Μετά από μια μαραθώνια διαδικασία το Μεικτό ορκωτό δικαστήριο Χανίων έκρινε ένοχο για την ανθρωποκτονία της 56χρονης συζύγου τον κατηγορουμένου.

Ειδικότερα το δικαστήριο έκρινε τον κατηγορούμενο ένοχο κατά πλειοψηφία για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Στην συνέχεια η πλευρά του κατηγορούμενου ζήτηση να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου καθώς επίσης και το ελαφρυντικό για προκλητική συμπεριφορά του θύματος που προκάλεσε τον κατηγορούμενου.

Αναμένεται η απόφαση επι της ποινής που θα επιβληθεί στον κατηγορουμένου.

Καταπέλτης η εισαγγελέας στην πρόταση της
Νωρίτερα η εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή του κατηγορουμένου για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήμερη ψυχική κατάσταση της 56χρονης συζύγου του με μαχαίρι.

Συγκεκριμένα η εισαγγελέας ανέφερε ότι ακόμα μέχρι σήμερα ο κατηγορούμενος δεν έχει καταλάβει τι έχει κάνει. Όπως αναφέρει η ίδια ο κατηγορούμενος έκοψε το νήμα της ζωής της επί 42 χρόνια συζύγου του στερώντας της έτσι από τα παιδιά τους, επειδή εκείνη ήθελε να φύγει μακριά. Από την απολογία του φαίνεται ο ηθικός του χαρακτήρας και οι πεποιθήσεις του δηλαδή ότι ο άντρας είναι κυρίαρχο ον και η γυναίκα ιδιοκτησία του. Παράλληλα ο κατηγορούμενος όπως υποστηρίζει η εισαγγελέας «ζητάει συγχωροχάρτι λέγοντας ότι στην ουσία το θύμα οδηγήθηκε μόνο του στο θάνατο. Από εκεί καταλαβαίνουμε το πεπαλαιωμένο των αντιλήψεων του. Δεν υπήρχε κανένας βρασμός ψυχικής ορμής».

Για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το έγκλημα η εισαγγελέας υποστήριξε ότι «ο κατηγορούμενος ήταν από πριν κατεκλεισμένος από οργή και θυμό και αυτά τα συναισθήματα δεν δημιουργήθηκαν από τον τσακωμό. Ο κατηγορούμενος πηγαίνει και παίρνει το μαχαίρι και γυρίζει στην κουζίνα. Βλέπει το θύμα που κοιτούσε προς τον τοίχο και την αιφνιδιάζει. Ήταν πισώπλατο το χτύπημα, δεν υπήρξε πάλη, δεν έγινε προσπάθεια από το θύμα να φύγει. Την ακινητοποίησε τραβώντας της τα μαλλιά και τις κατάφερε πολλαπλά χτυπήματα. Ο κατηγορούμενος είχε απόλυτη ψυχραιμία και με μεθοδικότητα, παίρνει το μαχαίρι και οδηγεί 20 λεπτά μέχρι το μαντρί του αδερφού του. Υπήρχε θυμός όχι σε σημείο που να θολώνει την σκέψη του. Η επιλογή αυτού του τρόπου θανάτου είναι ενδεικτική για το πως αντιμετώπιζε την γυναίκα του και την έσφαξε σαν ζώο».

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Πηγή flashnews.gr
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις