Με το ενάμιση πόδι στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας ο ΟΦΗ!
Με το ενάμιση πόδι στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας ο ΟΦΗ!

Με το ενάμιση πόδι στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας ο ΟΦΗ!

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Βγάζοντας ενέργεια, πάθος και καλό ποδόσφαιρο ανά διαστήματα ο ΟΦΗ επέστρεψε στις νίκες και βρίσκεται με το ενάμιση πόδι στα προημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδος, αφού επικράτησε με 3-1 της Κηφισιάς!

Ο ΟΦΗ ξεκίνησε δυναμικά το παιχνίδι και στο 6′ λεπτό έχασε μοναδική ευκαιρία να πάρει προβάδισμα στο σκορ, όταν ο Μαρινάκης έκανε σπουδαία ενέργεια πάσαρε στον Τοράλ αυτός ήταν έτοιμος να πλασάρει, όμως ο Παπασάββας τελευταία στιγμή έβαλε την προβολή και έδιωξε σε κόρνερ.

Από την φάση του κόρνερ ο ΟΦΗ κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ, με τρομερή κεφαλιά του Τοράλ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Αμπάντα.

Πριν καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, η Κηφισιά βρήκε γκολ ισοφάρισης στην πρώτη της ουσιαστικά ευκαιρία. Μετά από φάουλ εκτός περιοχής, η άμυνα του ΟΦΗ σάστισε και ο Αντερέγκεν στο δεύτερο δοκάρι με προβολή έκανε το 1-1.

Το παιχνίδι είχε αρκετά καλό ρυθμό με τους γηπεδούχους να απειλούν στο 13′ με σουτ του Φελίπε Λουίζ το οποίο πέρασε άουτ, ενώ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με τον Ιπαλίμπο ο οποίος σούταρε, όμως ο Μπάουμαν ήταν σε ετοιμότητα και έδιωξε.

Στο 24′ ο ΟΦΗ πήρε ξανά το προβάδισμα στο σκορ, όταν ο Αμπάντα βρήκε μέσα στην περιοχή τον Τοράλ, αυτός έκανε ωραία ατομική προσπάθεια, σούταρε και με την βοήθεια του δοκαριού έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 2-1.

Ο Τοράλ έμοιαζε ασταμάτητος στο πρώτο ημίχρονο και στο 30′ πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του πήγε πλάγια μέσα στην περιοχή σούταρε, όμως η μπάλα κάπου κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.

Στο 38′ ο Τσακαλίδης «ανακάλυψε» πέναλτι σε μαρκάρισμα του Βούρου πάνω στον Οζέγκοβιτς μέσα στην περιοχή, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων. Ο Διαμαντόπουλος που βρισκόταν στο VAR τον κάλεσε να δει την φάση και τελικά το πήρε πίσω συνεχίζοντας το παιχνίδι κανονικά.

Από εκεί και μετά δεν δημιουργήθηκε τίποτα αξιόλογο με τον ΟΦΗ να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το προβάδισμα υπέρ του.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός δεν είχε καμία σχέση με αυτόν του πρώτου ημιχρόνου, αφού αν εξαιρέσουμε στο 49′ την χαμένη ευκαιρία του Οζέγκοβιτς δεν υπήρχε κάτι αξιόλογο.

Ο ΟΦΗ έκανε σωστή διαχείριση του παιχνιδιού, έχοντας την κατοχή της μπάλας και μάλιστα στο 75′ βρήκε και τρίτο γκολ, καθώς ο Λάρσον βρήκε εξαιρετικά τον Λουίζ Φελίπε και αυτός με υποδειγματικό πλασέ έκανε το 3-1.

Η Κηφισιά κέρδισε πέναλτι στο 85′ αφού ο Τσακαλίδης είδε παράβαση του Βούρου, την εκτέλεση ανέλαβε ο Τετέϊ με τον Μπάουμαν να διώχνει και να κρατάει το 3-1.

Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε, καθώς σε μια ακόμα περίπτωση του Τετέι ο Μπάουμαν έδιωξε και έτσι ο ΟΦΗ βρίσκεται με το ενάμιση πόδι στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

 

πηγή: grandsport.gr

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Αθλητισμός - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις