Ξεκινούν οι εργασίες ηλεκτροδότησης στην Σπιναλόγκα
Ξεκινούν οι εργασίες ηλεκτροδότησης στην Σπιναλόγκα

Ξεκινούν οι εργασίες ηλεκτροδότησης στην Σπιναλόγκα

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει το έργο για την ηλεκτροδότηση της Σπιναλόγκας με την έναρξη της διαδικασίας για την πόντιση του υποβρύχιου καλωδίου.

Στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Αγίου Νικολάου επισημαίνονται τα εξής:

«Συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή Ανάπτυξης & Διαχείρισης Δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ κ. Στ. Ζαχαρή, τον ειδικό σύμβουλο του διευθύνοντος συμβούλου κ. Αν. Μάνου – κ. Ηλία Γιαδουβά, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη, είχε σήμερα (20/11) στην Αθήνα, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη του έργου πόντισης του δίδυμου υποβρύχιου καλωδίου από την Πλάκα έως την νήσο Σπιναλόγκα.

Ο κ. Ζερβός, γνωστοποιώντας την παραπάνω συνάντηση, δήλωσε : “Ενημερωθήκαμε ότι με βάση το υφιστάμενο πρόγραμμα είναι έτοιμος να ξεκινήσει ο πλωτός γερανός με τα υλικά και να μεταφερθεί στον χώρο του έργου (κόλπος Ελούντας), την εβδομάδα που διανύουμε (Τετάρτη ή Πέμπτη).

Οι εργασίες – όπως ενημερωθήκαμε – θα ξεκινήσουν άμεσα, ενώ αναμένεται η πόντιση του καλωδίου, να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τέλος Ιανουαρίου.

Παράλληλα – έκανε γνωστό – ότι μέσα από την δεύτερη εργολαβία που θα προκηρυχθεί άμεσα, θα κατασκευαστεί ο προβλεπόμενος οικίσκος για την στέγαση των εγκαταστάσεων δίπλα στο νεκροταφείο της Αγίας Μαρίνας, ενώ στον εργολάβο που θα προκύψει, θ΄ ανατεθούν οι ελάχιστες εργασίες επί της Σπιναλόγκας (καθαρισμός χώρων, συντηρήσεις λιθοδομών, ελαφρές εκσκαφές κ.α) που απαιτούνται για την εγκατάσταση των compact μετασχηματιστών, απ΄ όπου με εσωτερικό πλέον δίκτυο, θα ρευματοδοτηθεί το νησί της Σπιναλόγκας».

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις