Στο πόδι η Κρήτη στις 30 Νοεμβρίου για την υγεία - Παγκρήτια απεργία με φόντο τα προβλήματα των νοσοκομείων
Στο πόδι η Κρήτη στις 30 Νοεμβρίου για την υγεία - Παγκρήτια απεργία με φόντο τα προβλήματα των νοσοκομείων

Στο πόδι η Κρήτη στις 30 Νοεμβρίου για την υγεία – Παγκρήτια απεργία με φόντο τα προβλήματα των νοσοκομείων

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Παγκρήτιο «μέτωπο» για την διεκδίκηση λύσεων στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία του νησιού δημιουργούν υγειονομικοί και άλλοι τοπικοί φορείς. Ως πρώτο χρονικό ορόσημο συλλογικής αντίδρασης ορίζουν την 30η Νοεμβρίου, ημέρα απεργίας της ΟΕΝΓΕ.

Πολίτες και υγειονομικοί από όλη την Κρήτη συναντήθηκαν το περασμένο Σάββατο στο Ηράκλειο και συμφώνησαν ότι τα προβλήματα στα νοσοκομεία του νησιού και όλης της χώρας είναι κοινά, ενώ, ιδίως τα περιφερειακά νοσηλευτικά ιδρύματα «προηγούνται στο στάδιο της κατάρρευσης».

Τα προβλήματα αυτά καταδείχθηκαν στις μεγάλες κινητοποιήσεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα στο Ρέθυμνο, στην Ιεράπετρα, στη Σητεία και, πιο πρόσφατα, στο Ηράκλειο, για την υπεράσπιση του Βενιζέλειου.

Οι επισκέψεις του υπουργού υγείας Μ. Χρυσοχοίδη στο Βενιζέλειο και στο νοσοκομείο της Σητείας, τις ημέρες των κινητοποιήσεων, «φανερώνει τη σκοπιμότητα αυτών των επισκέψεων» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι εκπρόσωποι του Συντονιστικού Ηρακλείου για την Υγεία. Όμως, όπως τονίζουν, «δεν αρκούν οι «διπλωματικές» δηλώσεις για να ειρηνεύσουν τα πνεύματα, ούτε οι προσωρινές λύσεις «μπαλώματα», που υιοθετούνται εδώ και χρόνια. Χρειάζονται μαζικές προσλήψεις, χρειάζεται να ξαναγίνουν τα νοσοκομεία ελκυστικά, να λειτουργούν με ασφάλεια και να παρέχουν αξιοπρεπή και ποιοτική φροντίδα υγείας».

Σύμφωνα με τους ίδιους, «η πολιτική που εφαρμόζεται έχει ξεκάθαρο στόχο την ιδιωτικοποίηση και την κατάργηση της δημόσιας δωρεάν υγείας και για να επιτευχθεί αυτό περνάμε ήδη, αναπόφευκτα, από το στάδιο της πλήρους απαξίωσης του δημόσιου συστήματος υγείας».

Όπως τονίζουν, για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα αυτά χρειάζεται αγώνας με συσπείρωση, ενότητα και επιμονή. Και στο πλαίσιο αυτό αποφάσισαν:

-Τη δημιουργία Παγκρήτιου Δικτύου Αγώνα για την Υγεία, με σκοπό το συντονισμό των επιμέρους τοπικών δράσεων

-Τη στήριξη της απεργία της ΟΕΝΓΕ με τοπικές δράσεις και κινητοποιήσεις σε κάθε πόλη της Κρήτης στις 30/11

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Πηγή ertnews.gr
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις