Μαζικά rapid tests σε Λύκειο Ιεράπετρας μετά από εντοπισμό κρουσμάτων της Delta+
Μαζικά rapid tests σε Λύκειο Ιεράπετρας μετά από εντοπισμό κρουσμάτων της Delta+

Μαζικά rapid tests σε Λύκειο Ιεράπετρας μετά από εντοπισμό κρουσμάτων της Delta+

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Στο 2ο Λύκειο της Ιεράπετρας βρίσκεται σήμερα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προκειμένου να γίνουν μαζικά rapid tests σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου, καθώς και στους γονείς και τις στενές επαφές τους.

Πρόκειται για ένα φαινόμενο που συμβαίνει για πρώτη φορά σε σχολείο της Ιεράπετρας, και όπως φαίνεται υπάρχει αρκετά σημαντικός λόγος.

Ευτυχώς ο λόγος αυτός δεν έχει να κάνει με αυξημένα κρούσματα του σχολείου, αλλά για ένα προληπτικό έλεγχο με σκοπό να εντοπιστούν μεταλλάξεις της Delta+, μετάλλαξη του κορωνοϊού που είναι γνωστό πως έχει εντοπιστεί στην περιοχή, όπως αναφέρει το radiolasithi.gr.

Όπως λέει ο διευθυντής του σχολείου Θοδωρής Μανουσάκης στο Ράδιο Λασίθι, ο σημερινός έλεγχος προέκυψε μετά από τυχαίο και δειγματοληπτικό εντοπισμό 3 κρουσμάτων της Delta+ σε μαθητές του σχολείου που είχαν νοσήσει προς τα τέλη Νοεμβρίου.

Αυτή τη στιγμή όπως λέει ο κ. Μανουσάκης δεν υπάρχει πρόβλημα με κρούσματα στο σχολείο, όπως όμως τον ενημέρωσαν από τον ΕΟΔΥ ο εντοπισμός της συγκεκριμένης μετάλλαξης στα κρούσματα οδήγησε σε αυτή την απόφαση για ένα μαζικό έλεγχο.

Έλεγχος ο οποίος είναι προαιρετικός όπως λέει αφού σε όλα τα παιδιά ζητήθηκε η έγγραφη άδεια των γονέων τους, και η πολύ μεγάλη πλειοψηφία από το πρωί εξετάζεται, με τη διαδικασία να τελειώσει στις 14:30 το μεσημέρι.

Ο κ. Μανουσάκης τόνισε επίσης πως τα συγκεκριμένα παιδιά που είχαν βρεθεί θετικά στην Delta+ στα τέλη Νοέμβρη, δεν παρουσίασαν κάποιο πρόβλημα και εδώ και καιρό παρακολουθούν κανονικά τα μαθήματά τους.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις