Έντερο: Ο κίνδυνος που απειλεί όσους επιμένουν να χρησιμοποιούν κινητό παντού
Έντερο: Ο κίνδυνος που απειλεί όσους επιμένουν να χρησιμοποιούν κινητό παντού

Έντερο: Ο κίνδυνος που απειλεί όσους επιμένουν να χρησιμοποιούν κινητό παντού

Επώδυνες συνέπειες μπορεί να έχει η εξάρτηση από το κινητό όταν συνδυάζεται με μια βασική ανθρώπινη ανάγκη

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Η παράλληλη χρήση τουαλέτας και κινητού τηλεφώνου είναι συνδυασμός σχεδόν εγκληματικός για την υγεία. E. coli, σταφυλόκοκκος, κλεμπσιέλλα, κιτροβακτηρίδιο, εντερόκοκκος, ψευδομονάδα και στρεπτόκοκκος είναι μερικά μόνο από τα μικρόβια που έχουν εντοπίσει ερευνητές πάνω στις συσκευές που μετά βίας αποχωριζόμαστε. Οι κίνδυνοι ωστόσο δεν σταματούν εκεί.

Τους γονείς και παππούδες που συνήθιζαν να μας αποτρέπουν από το πολύωρο καθισιό στη λεκάνη «για να μη βγάλουμε αιμορροΐδες» έρχεται να επιβεβαιώσει ο Δρ Joseph Salhab μέσα από βίντεο που ανάρτησε στο TikTok. Γαστρεντερολόγος των social media ων -διαθέτει αρκετά πετυχημένο προφίλ και στο Instragram- προειδοποίησε μέσα από τη δημοφιλή πλατφόρμα ότι, πράγματι, η μακρά παραμονή στο κάθισμα της τουαλέτας όπως συμβαίνει συχνά με τη χρήση του τηλεφώνου συνδυαστικά με τη δυσκολία (σφίξιμο) αυξάνουν τον κίνδυνο αιμορροϊδοπάθειας.

«Το σφίξιμο και το παρατεταμένο καθισιό κατά τη χρήση της τουαλέτας σάς θέτει σε κίνδυνο αιμορροϊδων με πόνο και αιμορραγία» ανέφερε συγκεκριμένα ο “thestomachdoctor” όπως ονομάζεται το προφίλ του στο TikTok, δίνοντας δύο συμβουλές για το πώς μπορεί να μειωθεί ο χρόνος αυτός όπως, αναμενόμενα, περιορίζοντας τη χρήση του κινητού.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Πηγή ygeiamou.gr
Υγεία - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις