Αλλαγή ώρας 2023: Τα ρολόγια γύρισαν μια ώρα πίσω
Αλλαγή ώρας 2023: Τα ρολόγια γύρισαν μια ώρα πίσω

Αλλαγή ώρας 2023: Τα ρολόγια γύρισαν μια ώρα πίσω

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Μία ώρα πίσω γυρίσαμε τα ρολόγια μας σήμερα Κυριακή 29 Οκτωβρίου και από 04:00 π.μ. έδειξαν 03:00 π.μ. καθώς φύγαμε από τη θερινή ώρα.

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σημειώνει σε ανακοίνωσή του:

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023, λήγει η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας, σύμφωνα με την οδηγία 2000/84/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της Ε.Ε. της 19ης Ιανουαρίου 2001, σχετικά με τις διατάξεις για τη θερινή ώρα.

Ως εκ τούτου, τα ξημερώματα της Κυριακής, οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω, δηλαδή από 04:00 π.μ. σε 03:00 π.μ.

Ποιες συσκευές συγχρονίζονται αυτόματα

Όσο για το ποιες είναι οι συσκευές που αλλάζουν την ώρα από μόνες τους και ποιες αυτές που χρειάζεται να την αλλάξουμε χειροκίνητα, σημαντικό είναι να θυμόμαστε αν η συσκευή μας έχει σύστημα συνδεδεμένο στο διαδίκτυο ή όχι.

Οι περισσότερες από τις συνδεδεμένες στο διαδίκτυο συσκευές που έχουμε στο σπίτι – κινητά τηλέφωνα, έξυπνα ρολόγια, υπολογιστές ή tablet – αλλάζουν αυτόματα την ώρα.

Ωστόσο, η σύσταση είναι πάντα να ελέγχετε ότι η αλλαγή έχει γίνει και, εάν αυτό δεν έχει συμβεί, να ρυθμίσετε τις παραμέτρους του αυτοματισμού.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις