Μάχη για τη ζωή δίνει ο 54χρονος από το Ηράκλειο που υπέστη ηλεκτροπληξία – Νοσηλεύεται στο Θριάσιο
Μάχη για τη ζωή δίνει ο 54χρονος από το Ηράκλειο που υπέστη ηλεκτροπληξία – Νοσηλεύεται στο Θριάσιο

Μάχη για τη ζωή δίνει ο 54χρονος από το Ηράκλειο που υπέστη ηλεκτροπληξία – Νοσηλεύεται στο Θριάσιο

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο 54χρονος ελαιοχρωματιστής που το πρωί της Πέμπτης (26/10) τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια εργασιών, στο Ατσαλένιο στο Ηράκλειο.

Αρχικά, ο άτυχος άνδρας εκτέθηκε σε ηλεκτροπληξία, μετά από την οποία έπεσε από αρκετό ύψος. Η κατάστασή του αποδείχθηκε εξαιρετικά σοβαρή, και η ζωή του κρεμόταν από μια κλωστή.

Ενώ η κατάστασή του επιδεινωνόταν, διοργανώθηκε αεροδιακομιδή για να μεταφερθεί στο Θριάσιο νοσοκομείο στην Αθήνα, όπου θα μπορούσε να λάβει την αναγκαία ιατρική φροντίδα. Αυτό έγινε λόγω της ανεπάρκειας διαθέσιμων κρεβατιών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) σε ολόκληρη την Κρήτη.

Τόσο ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, Στέλιος Βοριάς, όσο και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, Δ. Βρύσαλης, εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για άμεσες λύσεις από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και την κυβέρνηση.

Η κατάσταση της υγείας του 54χρονου παραμένει ιδιαίτερα κρίσιμη. Από τη στιγμή του ατυχήματος, υποβλήθηκε σε διασωλήνωση, καθώς υπέστη σοβαρά εγκαύματα από την ηλεκτροπληξία και σοβαρά τραύματα στο κεφάλι από την πτώση. Οι ιατροί καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την ανάρρωσή του, ενώ ο ίδιος παραμένει σε σταθερή, αλλά σοβαρή κατάσταση.

Η ιστορία αυτή αποτελεί ένα υπενθύμιση για την ανάγκη για ασφαλή πρακτική και τη συνεχή προσοχή στην ασφάλεια κατά την εκτέλεση εργασιών.

Το χρονικό του εργατικού ατυχήματος

Όλα συνέβησαν χθες λίγο μετά τις 11 το πρωί όταν ο 54χρονος εκτελούσε εργασίες ελαιοχρωματισμού σε οίκημα που βρίσκεται στην οδό Παρασκευοπούλου στο Ατσαλένιο.

Την ώρα των εργασιών, άγνωστο πώς, ακούμπησε σε καλώδια της ΔΕΗ και υπέστη ηλεκτροπληξία με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία του και να πέσει από μεγάλο ύψος.

Άμεσα στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που διαπίστωσε πως ο 54χρονος είχε χάσει τις αισθήσεις του αν και είχε σφυγμό και τον μετέφερε εσπευσμένα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις