Εμπόδια για τις ελληνικές μεταφορικές επιχειρήσεις εισάγει η ΝΔ με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών
Εμπόδια για τις ελληνικές μεταφορικές επιχειρήσεις εισάγει η ΝΔ με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών

Εμπόδια για τις ελληνικές μεταφορικές επιχειρήσεις εισάγει η ΝΔ με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών

Η τοποθέτηση του Τομεάρχη Υποδομών & Μεταφορών Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Εισηγητή του νομοσχεδίου Χάρη Μαμουλάκη στη Βουλή​

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Καταθέτοντας τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ασκώντας κριτική στην μέθοδο νομοθέτησης της Κυβέρνησης ΝΔ, πραγματοποιήθηκε η τοποθέτηση του Τομεάρχη Υποδομών & Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτή Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης στην ολομέλεια της Βουλής, ως Εισηγητή στη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών για την ενσωμάτωση Οδηγιών της Ε.Ε. με μέτρα του τομέα μεταφορών.

 

Ο Χάρης Μαμουλάκης αναφέρθηκε στο πνεύμα των Οδηγιών που θέτουν ως στόχο την απελευθέρωση των οδικών μεταφορών μέσα από ελαστικοποίηση των όρων ενοικίασης φορτηγών οχημάτων τόσο μέσα σε κάθε χώρα όσο και μεταξύ των χωρών μελών, επισημαίνοντας τις αδυναμίες τους. «Η κατεύθυνση της απορρύθμισης των οδικών μεταφορών είναι προβληματική καθώς δημιουργεί μεγάλες επισφάλειες για ζητήματα που άπτονται της δημόσιας ασφάλειας. Επίσης, δεν λαμβάνονται υπόψιν υφιστάμενες φορολογικές ανισότητες μεταξύ των χωρών – μελών της Ε.Ε., με αποτέλεσμα να απειλούνται οι Ελληνικές μεταφορικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα από τον Βαλκανικό ανταγωνισμό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χάρης Μαμουλάκης.

Ο Χάρης Μαμουλάκης ζήτησε να αφαιρεθεί από το σχέδιο νόμου το παράλογο της άδειας προς τους ΟΤΑ να εκμισθώνουν φορτηγά δημόσια χρήσης, αφού εγείρονται ζητήματα παράνομων κρατικών ενισχύσεων, δεν προβλέπεται από την Οδηγία, ενώ αντιφάσκει με το πνεύμα της απελευθέρωσης καθώς δεν ευνοεί τις μικρομεσαίες μη-μεταφορικές επιχειρήσεις που θέλουν να διευρύνουν τις δραστηριότητες τους διεισδύοντας στις μεταφορές.

Αναφορά έκανε ο Χάρης Μαμουλάκης και στη διάταξη για την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας που ελαστικοποιεί ακόμη περισσότερο το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, με τη δυνατότητα εποχικής κάλυψης αναγκών της κεντρικής υπηρεσίας της Υ.Π.Α. μέσα από μετακινήσεις υπαλλήλων προς τα περιφερειακά αεροδρόμια την περίοδο αιχμής, τονίζοντας: «Είναι η απόδειξη των τραγικών χειρισμών της Κυβέρνησης στην διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού στους δημόσιους φορείς των μεταφορών. Λάθη που πληρώσαμε και στις σιδηροδρομικές μεταφορές με το δυστύχημα των Τεμπών.».

Ο Χάρης Μαμουλάκης τοποθετήθηκε και για την fast track διαδικασία νομοθέτησης, η οποία δεν δίνει επαρκή χώρο για δημόσια διαβούλευση, καθώς και στο παράδοξο των απεντάξεων 4 αντιπλημμυρικών έργων, από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο και μάλιστα λίγες εβδομάδες μετά τα καταστροφικά πλημμυρικά φαινόμενα που έπληξαν τη χώρα.

 

Ο Εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χάρης Μαμουλάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα τραγικά γεγονότα στην πολύπαθη περιοχή της Παλαιστίνης, εστιάζοντας στον βομβαρδισμό του νοσοκομείου και τον χαμό εκατοντάδων αμάχων, παιδιών και γυναικών. «Η χώρα μας έχει μια τοποθέτηση διαχρονική σε επίπεδο εθνικών ζητημάτων. Η στρατηγική σχέση μας με το Ισραήλ είναι δεδομένη. Αλλά και η φιλία μας με τον Αραβικό κόσμο. Οφείλω να επισημάνω και τις υποχρεώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και πρέπει να σταθεί επιτέλους η Ευρωπαϊκή οικογένεια στο ύψος των περιστάσεων, που είναι πάρα πολύ κρίσιμες σε ένα ιδιαίτερο πολιτικό μεταίχμιο.».

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Απόψεις - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις