Η λύση του Χρυσοχοΐδη για το Βενιζέλειο: «Τρίμηνη μετακίνηση αναισθησιολόγων από τον ιδιωτικό τομέα»

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε την υποστήριξη του Βενιζέλειου Νοσοκομείου στο Ηράκλειο, Κρήτης, με αναισθησιολόγους από τον ιδιωτικό τομέα για την επόμενο τρίμηνο, ενώ υποσχέθηκε επίσης προσλήψεις σε άλλες ειδικότητες που απαιτούνται για τη λειτουργία του νοσοκομείου.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης συναντήθηκε με εκπροσώπους γιατρών και εργαζομένων στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο και δεσμεύτηκε να αντιμετωπίσει την ανεπάρκεια προσωπικού. Συγκεκριμένα, πρότεινε την προσωρινή προσθήκη αναισθησιολόγων από τον ιδιωτικό τομέα για την επόμενο τρίμηνο, ενώ επιβεβαίωσε την ανάγκη για μόνιμες λύσεις και πρόσθετες προσλήψεις για να καλυφθούν οι ανάγκες του νοσοκομείου.

Η συνάντηση βρίσκεται υπό εξέλιξη, με τον υπουργό Υγείας να προγραμματίζει να επισκεφθεί το νοσοκομείο στο Ηράκλειο σήμερα. Αυτή η κίνηση έχει στόχο την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων λειτουργίας που αντιμετωπίζει ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Κρήτης.

Σύμφωνα με τον κ. Κωστάκη, που είναι χειρούργος και μέλος της επιτροπής του νοσοκομείου, η κατάσταση απαιτεί άμεσες λύσεις, καθώς το νοσοκομείο λειτουργεί με ένα μόνο λειτουργικό χειρουργείο, το οποίο δεν είναι επαρκές για την αντιμετώπιση των επείγοντων περιστατικών.

Μάλιστα ο κ. Κωστάκης επισήμανε την εύρεση άμεσων λύσεων αφού εδώ και μια εβδομάδα, μέχρι και σήμερα, λειτουργεί μόλις ένα χειρουργείο που δεν είναι αρκετό για να καλύψει τα επείγοντα περιστατικά.

Η επίσκεψη του κ. Χρυσοχοΐδη στο Ηράκλειο πραγματοποιείται δύο ημέρες πριν από την προγραμματισμένη για την Τετάρτη μεγάλη κινητοποίηση εργαζομένων στην Υγεία, συνδικαλιστικών και άλλων φορέων και πολιτών για την υποβάθμιση του Βενιζελείου και γενικότερα της δημόσιας υγείας στην Κρήτη.

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις