Αυτοδιοικητικές Εκλογές: Αλλαγή σκυτάλης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Οι ανατροπές στις Περιφέρειες
Αυτοδιοικητικές Εκλογές: Αλλαγή σκυτάλης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Οι ανατροπές στις Περιφέρειες

Αυτοδιοικητικές Εκλογές: Αλλαγή σκυτάλης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Οι ανατροπές στις Περιφέρειες

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Μεγάλες ανατροπές επιφύλασσαν τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών του β’ γύρου. Αλλαγή σκυτάλης πραγματοποιήθηκε στους Δήμους Αθηναίων και Θεσσαλονίκης ενώ στα ίδια χέρια παρέμεινε ο Δήμος Πατρέων. Ανεξάρτητοι υποψήφιοι επικράτησαν στις 4 από τις 6 περιφέρειες.

Η Νέα Δημοκρατία, η οποία διεκδικούσε έξι Περιφέρειες έχασε τελικά τις πέντε καθώς και τους τρεις μεγαλύτερους Δήμους της χώρας. «Σίγουρα δεν ήταν μία ιδιαίτερα καλή βραδιά για τη Νέα Δημοκρατία. Θέλω να θυμίσω όμως ότι τα πολιτικά συμπεράσματα ως προς την κατανομή των δυνάμεων των κομμάτων, βγήκαν την πρώτη Κυριακή. Είναι σαφές ότι υπήρξε μία αντισυσπείρωση πολλών δυνάμεων απέναντι σε υποψήφιους της Νέας Δημοκρατίας», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το ΚΚΕ κέρδισε συνολικά έξι δήμους: Πάτρα, Καισαριανή, Χαϊδάρι, Πετρούπολη, Τύρναβο και από την πρώτη Κυριακή την Ικαρία. Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για «ήττα της αλαζονείας ΝΔ- Κ. Μητσοτάκη». «Απόψε είναι η πρώτη μεγάλη ρωγμή του καθεστώτος Μητσοτάκη» αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Στέφανος Κασσελάκης ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι είναι η «είναι η πρώτη ήττα του κυρίου Μητσοτάκη. Πετύχαμε μεγάλη νίκη για το ΠΑΣΟΚ και τη δημοκρατική παράταξη».

Χ. Δούκας: Σήμερα η Αθήνα νίκησε, η πόλη αλλάζει σελίδα

Το πιο όμορφο ταξίδι τώρα ξεκινάει, σήμερα η Αθήνα νίκησε, η πόλη αλλάζει σελίδα, τόνισε ο Χάρης Δούκας. «Οι πολίτες πιστεψαν στο όραμά μας για μία Αθήνα όπως την ονειρευόμαστε. Το πιο όμορφο ταξίδι τώρα ξεκινάει, μαζί θα τα καταφέρουμε».

«Θα έχουμε τη μεγάλη ευκαιρία αυτά τα οποία είπαμε να τα κάνουμε πράξη, θα προσπαθήσουμε πάρα πολύ και θα το καταφέρουμε. Οι πολίτες πίστεψαν στο ακατόρθωτο, είδαν ότι τελικά μπορεί να αλλάξει αυτή η πόλη, το πίστεψαν και έγινε πράξη» πρόσθεσε ακόμα μεταξύ άλλων.

Κ. Μπακογιάννης: Η ευθύνη του αποτελέσματος βαραίνει εμένα

Ο Κώστας Μπακογιάννης συνεχάρη νωρίτερα τον Χάρη Δούκα για τη νίκη του. Όπως είπε «επικοινώνησα με τον εκλεγμένο δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα και του έδωσα τα θερμά μου συγχαρητήρια για την μεγάλη του νίκη. Η ευθύνη του αποτελέσματος βαραίνει αποκλειστικά εμένα».

«Πριν από λίγο επικοινώνησα με τον εκλεγμένο δήμαρχο Αθηναίων, κ. Χάρη Δούκα για να τον συγχαρώ για τη μεγάλη του νίκη. Είχα την ευκαιρία να τον ευχαριστήσω για τον πολύ καλό, ουσιαστικό προεκλογικό μας αγώνα και για να τον διαβεβαιώσω ότι η ομάδα μου και εγώ είμαστε στην απόλυτη διάθεσή του ώστε να οργανώσουμε μια συγκροτημένη και σοβαρή μετάβαση» είπε ακόμα ο κ. Μπακογιάννης.

Νέος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο Στέλιος Αγγελούδης

Τα ηνία του Δήμου Θεσσαλονίκης αναλαμβάνει ο Στέλιος Αγγελούδης o οποίος από την αρχή των καταμετρήσεων διατηρούσε ισχυρό προβάδισμα έναντι του κ. Ζέρβα.

Ο κ. Αγγελούδης έφτασε στο εκλογικό του κέντρο, στην οδό Βενιζέλου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης εν μέσω έντονων πανηγυρισμών και χειροκροτημάτων.

«Η πόλη μας μίλησε, οι πολίτες μίλησαν (…) Τώρα είναι η ώρα της δουλειάς για τους ανθρώπους της πόλης μας. Αλλάξαμε σελίδα, γράφουμε ιστορία όλοι μαζί» ανέφερε ο κ. Αγγελούδης.

«Δεν κρύφτηκα, δεν φυγομάχησα ακόμα και όταν έπρεπε να πάρω προσωπικό κόστος» τόνισε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Κ. Πελετίδης : Το αποτέλεσμα ήρθε από τον πατραϊκό λαό

Την επανεκλογή του στη θέση του δημάρχου Πατρέων κατάφερε να επιτύχει στον β΄ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών ο Κώστας Πελετίδης.

«Ο πατραϊκός λαός υπερασπίστηκε τις κατακτήσεις του, το μέλλον των παιδιών μας, την πόλη μας. Η τεράστια προσπάθεια των συμφερόντων του συστήματος, των μηχανισμών της κυβέρνησης να απαλλαγούν από τη Λαϊκή Συσπείρωση δεν έγινε κατορθωτό», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Πελετίδης στην πρώτη του δήλωση.

Δ. Πτωχός: Η Πελοπόννησος αξίζει περισσότερα και θα το αποδείξουμε

«Οι πολίτες αποφάσισαν σήμερα μαζί να πάμε την Πελοπόννησο μπροστά» είπε ο Δημήτρης Πτωχός, νέος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, μετά τα αποτελέσματα των επαναληπτικών αυτοδιοικητικών εκλογών.

«Μετά από μια τόσο σπουδαία νίκη, θέλω να πω και τα πολύ μεγάλα ευχαριστώ. Οφείλω πρώτα απ’ όλα φυσικά σε όλες και όλους τους συμπολίτες μας που μας εμπιστεύτηκαν», τόνισε ενώ πρόσθεσε: «Στους υποψηφίους του συνδυασμού μας. Παιδιά θα είμαστε πάντα μαζί, η ομάδα όπου ήμασταν. (…) Θα δουλέψουμε μαζί για την επόμενη μέρα. (Τους ευχαριστώ) για τη σκληρή δουλειά που έκαναν και κυρίως για την ανιδιοτέλεια. Δώσαμε μαζί έναν πολύ μεγάλο αγώνα, έναν πολύ καλό αγώνα που θα τον θυμόμαστε σε όλη μας τη ζωή. Αυτό είναι απολύτως βέβαιο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένεια μου».

«Και βέβαια ένα μεγάλο ευχαριστώ στην παράταξη της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την τιμή που μου έκανε, τη βοήθεια και την εμπιστοσύνη που μου έδειξε. Και φυσικά ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά».

Δυτική Μακεδονία – Γ. Αμανατίδης: Η νίκη μας είναι νίκη όλων των πολιτών

«Κερδίσαμε τα όνειρά μας και όσα επενδύσαμε για τον τόπο μας. Η νίκη μας είναι νίκη όλων των πολιτών», είπε ο Γιώργος Αμανατίδης μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Δ. Κουρέτας μετά την νίκη του έναντι του Κ. Αγοραστού: «Δεν μπορώ να πανηγυρίσω γιατί η Θεσσαλία είναι πληγωμένη»

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας καθαρή ήταν η νίκη του Δημήτρη Κουρέτα, έναντι του νυν Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού, με την ενσωμάτωση στο 94,02%.

«Πριν από μια εβδομάδα στην ίδια θέση, σας είπα ότι η πρόταση που κάναμε και κάνουμε είναι μια πρόταση αναπτυξιακή, η οποία αθροίζει κοινωνικά ποσοστά. Έτσι λοιπόν εμείς απευθυνθήκαμε σε όλους τους Θεσσαλούς πολίτες, ανεξαρτήτως κομμάτων. Σήμερα αυτή η νίκη, δεν μπορώ να πανηγυρίσω γιατί η Θεσσαλία, όπως σας είπα είναι μια πληγή και δεν μπορεί κανείς να πανηγυρίζει όταν η Θεσσαλία είναι μια πληγή. Παρόλα αυτά, θεωρώ ότι θα βάλω όλες μου τις δυνάμεις, φυσικές και νοητικές», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κουρέτας.

«Κατορθώσαμε να πάμε τη Θεσσαλία πολύ ψηλά, να την ανεβάσουμε ψηλά, ψηλά στην Ευρώπη, ψηλά στον κόσμο. Αλλά θέλω να ευχαριστήσω και όλο τον κόσμο που τόσα χρόνια μας στήριξε και μας εμπιστεύτηκε. Εμείς προσπαθήσαμε με τη δουλειά μας να επιστρέψουμε στο πολλαπλάσιο την εμπιστοσύνη τους», είπε ο κ. Αγοραστός μεταξύ άλλων.

Κέρκυρα: Νίκη Τρεπεκλή για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Ο Γιάννης Τρεπεκλής με ποσοστό 66,18% εκλέγεται περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων με την ενσωματωση να έχει φτάσει στο 85%. Η αντίπαλός του και νυν περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα συγκεντρώνει μέχρι στιγμής το 33,82%. Ο κος Τρεπεκλής προηγείται με μεγάλη διαφορά στην Π.Ε Κέρκυρας, Κεφαληνίας, ενώ σε Ζάκυνθο και Ιθάκη οι διαφορές είναι μικρότερες, περίπου στις 10 μονάδες. Η κα Κράτσα προηγείται στην ΠΕ Λευκάδας με 25 μονάδες διαφορά. Στα Ιόνια Νησιά η αποχή ξεπέρασε το 70%.

Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου εκλέγεται ο Κωνσταντίνος Μουτζούρης

Τεράστια ήταν η νίκη του Κώστα Μουτζούρη έναντι του Αλκιβιάδη Στεφανή στον 2ο γύρο των Αυτοδιοικητικών εκλογών, αφού κατάφερε να εκλεγεί ξανά Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου με 54,70%.

Αναλυτικά η πρώτη δήλωσή του: «Θέλω να συγχαρώ τον αντίπαλό μου για τον αγώνα που έδωσε σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Θέλω να τον συγχαρώ για ό,τι κατάφερε να κάνει. Όμως ο λαός του Βορείου Αιγαίου αρνείται τις δομές, αρνείται την μεταναστευτική κρίση. Θα σταθούμε όρθιοι και θα αντισταθούμε αν χρειαστεί. Σήμερα νίκησε η αυτοδιοίκηση. Σήμερα νίκησε ο λαός. Δεν νίκησαν τα κατεστημένα των Αθηνών. Κέρδισε ο λαός. Ευχαριστώ πολύ»

Θα ήθελα να δώσω θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα μου. Κάνανε καταπληκτική δουλειά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εθελοντές, είπε ο Αλκιβιάδης Στεφανής μετά την ήττα του από τον Κώστα Μουτζούρη στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. «Θα εξακολουθήσω να κάνω αυτό που έκανα πριν εμπλακώ, θα συνεχίσω να ασχολούμαι με το βόρειο Αιγαίο, θα συνεχίσω να ασχολούμαι με τα νησιά. Οι άνθρωποι έχουν ανάγκη από φως, θα προσπαθήσω να ενισχύσω αυτό το υπέροχο φως του Βορείου Αιγαίου. Καλή συνέχεια σε όλους, καλή δύναμη και περισσότερο φως στο Βόρειο Αιγαίο».

Χ. Τοψίδης – Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: «Σε εμάς δεν χωράνε διακρίσεις, δεν χωράνε κόμματα»

Μετά τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι πλέον ο Χριστόδουλος Τοψίδης, έναντι του Χρήστου Μέτιου.

«Δηλώνω υπεύθυνα, από αύριο θα είμαι Περιφερειάρχης για όλους τους πολίτες της Περιφέρειας και αυτούς που μας ψήφισαν και αυτούς που δεν μας ψήφισαν», είπε μεταξύ άλλων ο νέος Περιφεριάρχης.

Δημοτικές εκλογές – Χαλάνδρι: Νέος δήμαρχος ο Σ. Ρούσσος

Οι κάλπες έχουν κλείσει και για τον Δήμο του Χαλανδρίου και την πρωτιά έχει ο Συμεών Ρούσσος, έναντι της Χρύσας Αγαπητού. «Εκτός από δημοτικές εκλογές στο Χαλάνδρι, έγινε και δημοψήφισμα για τη Δημοκρατία, την ελευθερία και την αξιοπρέπεια της Αυτοδιοίκησης» τόνισε ο κ. Ρούσσος μετά τη νίκη του.

Ημαθία: Δήμαρχος Νάουσας ο Νίκος Κουτσογιάννης

Νέος δήμαρχος Νάουσας εξελέγη ο Νίκος Κουτσογιάννης με ποσοστό 51,21% (στο 100% της ενσωμάτωσης), με το συνδυασμό «Κοινός Τόπος για το δήμο Νάουσας» λαμβάνοντας 8.049 ψήφους. Ο Νικόλαος Καρανικόλας έλαβε 7.668 ψήφους και ποσοστό 48,79%.

Καρδίτσα: Νέος δήμαρχος Παλαμά ο Σωκράτης Δασκαλόπουλος

Με λίγες ψήφους διαφορά -κάτω των 20- εκλέχθηκε νέος δήμαρχος στο Δήμο Παλαμά Σωκράτης Δασκαλόπουλος.

Ο νυν και απερχόμενος δήμαρχος κ. Γιώργος Σακελλαρίου επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του και τον συνεχάρη.

Ερωτηθείς ο κ. σ Σακελλαριου, για το αν θα ζητήσει επανακαταμέτρηση, απάντησε ότι δεν έχει αποφασίσει αν θα προσφύγει στη διαδικασία αυτή, ωστόσο δήλωσε ότι το εκλογικό αποτελεσμα είναι σεβαστό.

Ο κ. Δασκαλόπουλος μιλώντας στο πλήθος κόσμου που συγκεντρώθηκε στο εκλογικό του κέντρο, είπε ότι θα είναι δήμαρχος για όλους τους δημότες, ενώ εξέφρασε τον εκτίμησή του για τον κ. Σακελλαρίου.

Ηττήθηκε στο Ναύπλιο ο δήμαρχος που άφηνε σκουπίδια και περιττώματα ζώων στον αντίπαλό του

Ηττήθηκε στο Ναύπλιο ο δήμαρχος που άφηνε σκουπίδια και περιττώματα ζώων στον αντίπαλό του.

Με την ενσωμάτωση στο 97,26% ο Δημήτρης Ορφανός εξελέξη με 63,69% (9.874 ψήφους) του Δημήτρη Κωστούρου που συγκεντρώνει 36,31% (5.630 ψήφους).

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κωστούρος άφηνε σκουπίδια και περιττώματα ζώων στην πόρτα αντιπάλου του Ορφανού Δημήτρη.

Το συμβάν έχει πάρει την δικαστική οδό. Ο Δημήτρης Κωστούρος, μετά τη γνωστοποίηση του καταδικαστέου συμβάντος, είχε μιλήσει για μία λάθος εκδήλωση θυμού για τις «επιθέσεις λάσπης που δεχόταν».

Ο Θωμάς Μπέγκας νέος Δήμαρχος Ιωαννίνων

Ο Θωμάς Μπέγκας αναδείχθηκε νέος Δήμαρχος Ιωαννίνων. Με την ενσωμάτωση των εκλογικών τμημάτων να έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, ο Θωμάς Μπέγκας συγκέντρωσε το 52,3% των ψήφων και ο Δημήτρης Παπαγεωργίου το 47,7%.

“Μου δώσατε εντολή να είμαι ο δήμαρχος όλων. Κι αυτός θα είμαι. Ο δήμαρχος για όλους τους δημότες» ανέφερε ο κ. Μπεγκας στις πρώτες του δηλώσεις και σημείωσε ότι το δημαρχείο θα είναι ανοιχτό για όλους χωρίς διαχωρισμούς και αποκλεισμούς.

Ο απερχόμενος Δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου, σε δήλωση του ανάφερει”Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον κ. Μπέγκα και στην «Ενότητα Πολιτών» για τη νίκη τους, είναι μια καθαρή νίκη. Εύχομαι να εργαστούν για το συμφέρον των δημοτών και του Δήμου. Εμείς είμαστε η δεύτερη παράταξη του Δήμου Ιωαννιτών, είμαστε μια παράταξη με αρχές. Από τα έδρανα της μείζονος αντιπολίτευσης θα ασκήσουμε δημιουργική κριτική και θα συνεχίσουμε να λέμε την αλήθεια, να είμαστε χρήσιμοι και αποτελεσματικοί.”

Ηράκλειο: Οι Ζ. Δοξαστάκης, Μ. Μενεγάκης και Μ. Φραγκούλης νικητές στον Β’ γύρο των δημοτικών εκλογών

Ο Ζαχαρίας Δοξαστάκης επιστρέφει στον δημαρχιακό θώκο στον δήμο Χερσονήσου μετά τον σημερινό Β’ γύρο των δημοτικών εκλογών, αφήνοντας στην μείζονα αντιπολίτευση τον νυν δήμαρχο Γιάννη Σέγκο.

Με καταμετρημένες τις ψήφους και στα 52 εκλογικά τμήματα του δήμου και με τη συμμετοχή των εκλογέων στο 57, 07% ο κ. Δοξαστάκης έλαβε 7.100 ψήφους και ποσοστό 60,94%, ενώ ο κ. Σέγκος 4.551 ψήφους και ποσοστό 39,06%

Στον πρώτο γύρο των εκλογών ο Ζαχαρίας Δοξαστάκης είχε λάβει 42,09% και ο Γιάννης Σέγκος 30,14%.

Στον δήμο Αγίου Νικολάου νέος δήμαρχος αναδεικνύεται ο Μανόλης Μενεγάκης. Με την ενσωμάτωση στο 100% των ψήφων και τη συμμετοχή στο 54,33% έλαβε 6.304 ψήφους, δηλαδή το 53,16%, ενώ ο αντίπαλός του Θωμάς Χαριτάκης πήρε 5.554 ψήφους που ποσοστιαία μεταφράζονται στο 46,84%.

Στις εκλογές της περασμένης Κυριακής ο Μανόλης Μενεγάκης είχε πάρει 36,30% και ο Θωμάς Χαριτάκης 34,17%.

Ο Μανόλης Φραγκούλης είναι ο νέος δήμαρχος Ιεράπετρας καθώς υπερίσχυσε τελικώς του έχοντα το (μικρό) προβάδισμα από τον Α’ γύρο. Με καταμετρημένες τις ψήφους στα 55 από τα 57 εκλογικά τμήματα (96,49%) και με την συμμετοχή να ανέρχεται στο 53,85% λαμβάνει το 59,29% (6.985 ψήφους), ενώ ο κ. Γουλιδάκης συγκεντρώνει το 40,71% (4.797)

Ο Γιάννης Γουλιδάκης στις 8 Οκτωβρίου είχε συγκεντρώσει το 36,48% των ψήφων και ο Μανόλης Φραγκούλης το 35,50 %.

Λασίθι: Ο Μ. Μενεγάκης νέος Δήμαρχος στον Δήμο Αγίου Νικολάου

Παρά την “μάχη” που έδωσε ο Θωμάς Χαριτάκης, τελικά ο μεγάλος νικητής των επαναληπτικών στον Δήμο Αγίου Νικολάου είναι ο Μανώλης Μενεγάκης, ο οποίος αναδεικνύεται ως ο νέος Δήμαρχος Αγίου Νικολάου -με ενσωματωμένο το 100% των εκλογικών τμημάτων- ο οποίος από την 1η Ιανουαρίου 2024 θα διαδεχθεί τον Νίκο Ζερβό.

Νέος δήμαρχος Ρόδου ο Αλέξανδρος Κολιάδης

Νέος δήμαρχος Ρόδου εξελέγη σήμερα ο Αλέξανδρος Κολιάδης, ο οποίος υπερίσχυσε στον δεύτερο γύρο του νυν δημάρχου Ρόδο. Αντώνη Καμπουράκη. Ο κ. Κολιάδης συγκέντρωσε 25.571 ψήφους και ποσοστό 57,96%, ενώ ο κ. Καμπουράκης συγκέντρωσε 18.548 ψήφους και ποσοστό 42,07%.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Καμπουράκης συνεχάρη τον κ. Κολιάδη για την εκλογή του και ευχαρίστησε τα στελέχη, τα μέλη και τους εθελοντές τού συνδυασμού του για τον τίμιο αγώνα που έδωσαν.

Νέος Δήμαρχος Πέλλας ο Στάθης Φουντουκίδης

Στο β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών κρίθηκε η θέση του δημάρχου και στο δήμο Πέλλας, με τον Στάθη Φουντουκίδη να αναλαμβάνει το δήμο με αρκετή διαφορά.

Ο κ.Φουντουκίδης συγκέντρωσε με το συνδυασμό «ΜΕΛΛΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ-ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ», ποσοστό 56,04% και 17.172 ψήφους, ενώ ο Ευστάθιος Καστερίδης με το συνδυασμό «ΠΕΛΛΑ ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ», έλαβε 43.96% και 13.471 ψήφους.

Κέρκυρα: Αλλάζει χέρια ο Δήμος του Νότου

Νέος Δήμαρχος στη Νότια Κέρκυρα εκλέγεται, όπως όλα δείχνουν, ο Βασίλης Χειμαριώτης με τον συνδυασμό “Ενωμένοι για το Νότο”, καθώς στο 85,71% της ενσωμάτωσης ο κύριος Χειμαριώτης συγκεντρώνει το 61,38% των ψήφων ενώ ο Κωνσταντίνος Λέσσης, νυν Δήμαρχος, συγκεντρώνει μόλις το 38,62%. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κύριος Λέσσης τηλεφώνησε στον κύριο Χειμαριώτη και τον συνεχάρη για τη νίκη του

Η αποχή στον Δήμο Νότιας Κέρκυρας συγκρατήθηκε στο 55% , 10 μονάδες πάνω από την πρώτη Κυριακή των εκλογών

Νέος δήμαρχος Καλύμνου ο Ιωάννης Μαστροκούκος

Νέος δήμαρχος Καλύμνου εξελέγη με βάση τα τελικά αποτελέσματα ο Ιωάννης Μαστροκούκος που συγκέντρωσε 4.567 ψήφους και ποσοστό 57,37%.

Ο ανθυποψήφιος του Ιωάννης Γαλουζής συγκέντρωσε 3.394 ψήφους και ποσοστό 42,63%.

Ο Γιάννης Ζαμπούκης εκ νέου δήμαρχος Αλεξανδρούπολης

Ο Γιάννης Ζαμπούκης αναδεικνύεται εκ νέου δήμαρχος Αλεξανδρούπολης στο 98,58% της ενσωμάτωσης και με ποσοστό 60,39% στον σημερινό β΄ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Ευχαριστώντας – στην πρώτη του δήλωση- τους δημότες που ανανέωσαν την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του και στην παράταξη «Δήμος για όλους. Πρώτα Εσύ», τους συνεργάτες αλλά και όλους τους υποψηφίους του για τον έντιμο αγώνα τους, υπογράμμισε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα και η διαφορά των 20 μονάδων από τον έτερο διεκδικητή του δημαρχιακού θώκου Σταύρο Σταυράκογλου συνιστά δικαίωση, μεγάλη τιμή αλλά και ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη.

Στ. Κασσελάκης: Απόψε είναι η πρώτη νύχτα χαράς

«Απόψε είναι η πρώτη νύχτα χαράς. Απόψε είναι η πρώτη μεγάλη ρωγμή του καθεστώτος Μητσοτάκη» αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.

Ολόκληρη η ανάρτηση:

«Πριν από τον πρώτο γύρο είπα αυτό που δεν έχει πει κανένας αρχηγός κόμματος ποτέ:
Στον δεύτερο γύρο, θα στηρίξουμε κάθε προοδευτικό υποψήφιο.
Την περασμένη Κυριακή το επανέλαβα με πάθος.

Αυτός είναι ο νέος ΣΥΡΙΖΑ, αυτή είναι η Σύγχρονη Αριστερά: Με μία φωνή, συνταχθήκαμε με την πρόοδο, με τον άνθρωπο, χωρίς συμφωνίες κάτω από το τραπέζι και χωρίς ανταλλάγματα.

Να τι κάνει ο προοδευτικός κόσμος όταν ενώνεται. Διώχνει γόνους, ημετέρους, διεφθαρμένους.

Απόψε είναι η πρώτη νύχτα χαράς. Απόψε είναι η πρώτη μεγάλη ρωγμή του καθεστώτος Μητσοτάκη».

Ν. Ανδρουλάκης: Σήμερα πετύχαμε μία μεγάλη νίκη για το ΠΑΣΟΚ – Πρώτη μεγάλη ήττα του κ. Μητσοτάκη

«Σήμερα πετύχαμε μεγάλη νίκη για το ΠΑΣΟΚ και τη δημοκρατική παράταξη, μια νίκη της ανανέωσης, του προοδευτικού λόγου. Είναι και η πρώτη μεγάλη ήττα του Κυριάκου Μητσοτάκη, ήττα της αμετροέπειας, της αλαζονείας, των πελατειακών πρακτικών. (…) Ο λαός του έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα. (…) Έχουμε πολλούς αγώνες μπροστά μας και μεγάλες προκλήσεις. Είμαι σίγουρος πως θα κερδίσουμε, ενωμένοι όλοι μαζί» τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο Χάρης Δούκας είναι ένας επιστήμονας που ανέλαβε μεγάλη ευθύνη και τα κατάφερε, είμαι σίγουρος ότι θα πετύχει τον στόχο του, είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης για τη νίκη του Χάρη Δούκα στον Δήμο της Αθήνας.

Δ. Κουτσούμπας: Το βήμα που έγινε την προηγούμενη Κυριακή, ενισχύθηκε σήμερα

«Το βήμα που έγινε την προηγούμενη Κυριακή, ενισχύθηκε σήμερα (…). Η Λαϊκή Συσπείρωση θα είναι πρώτη δύναμη σε πέντε δήμους της χώρας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο ΓΓ του ΚΚΕ.

Πρόσθεσε μεταξύ άλλων ότι «συνολικά επιβεβαιώνεται και με τα σημερινά αποτελέσματα ότι, παρά τον συνολικά αρνητικό συσχετισμό ακόμα, σταθεροποιείται και ενισχύεται συνεχώς, ένα ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, ο απεγκλωβισμός εργατικών λαϊκών δυνάμεων από τα αστικά κόμματα, η άνοδος του κύρους και η μαχητική συμπόρευση με το ΚΚΕ».

Κυριάκος Βελόπουλος: Μεγάλος ηττημένος και πάλι η Δημοκρατία

«Το πολιτικό σύστημα εξακολουθεί να ζει εκτός πραγματικότητας. Πέραν από τους “εκτός πραγματικότητας” πανηγυρισμούς ορισμένων, η πραγματικότητα είναι ότι ο ελληνικός λαός απεχθάνεται τους εκβιασμούς, τους διχασμούς και την κομματικοποίηση της τοπικής αυτοδιοίκησης. Το απέδειξε σήμερα περίτρανα γυρίζοντας την πλάτη και σε αυτές τις εκλογές», δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος για τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Προσέθεσε ότι «μεγάλος ηττημένος» ήταν «και πάλι η Δημοκρατία, καθώς με ελάχιστες ψήφους κάποιοι θα χριστούν τοπικοί άρχοντες χωρίς να έχουν τη λαϊκή νομιμοποίηση» και υποστήριξε ότι «αυτή είναι η πραγματικότητα και αυτή η πραγματικότητα δικαιώνει για άλλη μία φορά την Ελληνική λύση».

Αντώνης Σαμαράς: Η Πελοπόννησος μίλησε, νίκησε και αποφάσισε να πάει μπροστά

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που έγινε νωρίτερα από την πλευρά τουΥπουργείου Εσωτερικών σε ενσωμάτωση 58% για τις Περιφέρειες και 38% ενσωμάτωση για τους Δήμους η διαφορά για τις Περιφέρειες μεταξύ πρώτου και δεύτερου είναι σημαντική πλην της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης η οποία δεν θα αλλάξει με βάση την εκτίμηση που υπάρχει. Για τους τρεις μεγάλους Δήμους επίσης αναφέρθηκε ότι η διαφορά είναι αρκετά σημαντική και φαίνεται ότι δεν μπορεί να αλλάξει.

Πηγή: ΕΡΤ

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Εκλογές 2023 - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις