Συνέντευξη υποψήφιας δημοτικής συμβούλου Ν. Σμύρνης Εύα Νάτση
Συνέντευξη υποψήφιας δημοτικής συμβούλου Ν. Σμύρνης Εύα Νάτση

Συνέντευξη υποψήφιας δημοτικής συμβούλου Ν. Σμύρνης Εύα Νάτση

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Κοινωνική Πολιτική είναι ο άνθρωπος. Είμαστε όλοι εμείς. Προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσης κάθε δημότη, αναφέρει χαρακτηριστικά η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Δήμου Νέας Σμύρνης Εύα Νάτση, με τον συνδυασμό “ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΣΜΎΡΝΗ” και τον ΔΗΜΉΤΡΗ ΠΑΝΤΑΖΗ. Επεσήμανε την ανάγκη να μετέχουν στην πολιτική νέοι άνθρωποι καθώς διαθέτουν τεχνογνωσία, όρεξη, μεράκι και αγάπη για τον τόπο, και ζήτησε από τους δημότες να επιλέξουν μια διοίκηση η οποία έχει όραμα, αξίες, φιλοσοφία, αρχές και αποστολή.

Συνέντευξη υποψήφιας δημοτικής συμβούλου Ν. Σμύρνης Εύα Νάτση

Η συνέντευξη

Γιατί αποφάσισες να είσαι υποψήφια δημοτική σύμβουλος; Γιατί με τον Δημήτρη Πανταζή;

Μένω μόνιμα στη Νέα Σμύρνη πάνω από 25 χρονιά. Μια πόλη που αγαπώ, μια πόλη στην οποία μεγαλώνω με τον σύζυγό μου, τα δύο μας παιδιά. Νιώθω πιο έτοιμη από ποτέ, να ασχοληθώ ακόμα πιο ενεργά με την ανάπτυξη του τόπου μας. Τρέχουμε προς το μέλλον με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Και για τον λόγο αυτό πρέπει να αναλάβουμε και εμείς, η νέα γενιά ανθρώπων, την τοπική διοίκηση, έχοντας πλάι μας την εμπειρία καταρτισμένων διοικητικών αλλά και τον ρομαντισμό, την αισιοδοξία και την ακαδημαϊκή κατάρτιση των νέων ανθρώπων. Πολύ άμεσα θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε νέες καταστάσεις: την κλιματική αλλαγή, την τεχνητή νοημοσύνη, τις απαιτήσεις μιας καινούριας γενιάς, τις απαιτήσεις των ανθρώπων που ζουν δίπλα μας και ελπίζουν σε ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον. Επιπλέον, το γεγονός ότι πρέπει και οι γυναίκες να συμμετέχουν στα κοινά ακόμα πιο ενεργά. Ναι μεν ο νομοθέτης, μιλάει για 40% ποσόστωση φύλου στους υποψήφιους συνδυασμούς, δεν βλέπουμε ωστόσο αυτό να αποτυπώνεται στο αποτέλεσμα της κάλπης. Όλα αυτά, και ταυτόχρονα, η ηγεσία του Δημήτρη Πανταζή στον συνδυασμό «Ολοι μαζί μια φωνή για την Νέα Σμύρνη», με «έπεισαν» να συμμετέχω ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Γνώρισα τον Δημήτρη Πανταζή και η σχέση εμπιστοσύνης που έχουμε αναπτύξει όσο καιρό συνεργαζόμαστε στο κομμάτι αυτό, είχε ως αποτέλεσμα να μάθω πολλά! Καλούμαστε καθημερινά να γινόμαστε όχι απλοί αποδέκτες ενός κοινωνικού προβλήματος, αλλά και να δίνουμε λύσεις. Στόχος μας όχι απλά να μη μένει κανένας μόνος αλλά και να δημιουργούμε ενεργούς πολίτες!

Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να μεταφέρετε στους δημότες;

Θέλω να ζητήσω από τους συνδημότες μου να επιλέξουν μια διοίκηση η οποία έχει όραμα, αξίες, φιλοσοφία, αρχές και αποστολή.
Περάσαμε μια τετραετία γεμάτη προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένης της υγειονομικής κρίσης που καλώς η κακώς άφησε το στίγμα της.
Ένας δημοτικός σύμβουλος μπορεί να κάνει πολλά για τον τόπο του από τη στιγμή που έχει γνώση και άποψη για τα προβλήματα της κοινωνίας και της πόλης που ζει. Για απλά καθημερινά προβλήματα που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών, μπορεί αρχικά να προτείνει λύση και να πιέσει για την υλοποίησή της. Αρκεί να έχει τα μάτια του ανοιχτά για να βλέπει τα προβλήματα, τα αυτιά του ανοιχτά για να ακούει τους συμπολίτες του και κυρίως να παραμείνει σε όλη τη διάρκεια της θητείας του ο εκπρόσωπος τους, δικαιώνοντας έτσι όσους πίστεψαν σε αυτόν.
Βέβαια ένας μόνο δημοτικός σύμβουλος δεν μπορεί να κάνει τη διαφορά. Πολλές φωνές μαζί ακούγονται καλύτερα σε θέματα που μπορεί να αποδειχθούν μοιραία για την περιοχή και για την αναδιαμόρφωση του δήμου. Η συλλογική και συμμετοχική διαδικασία στην πολιτική είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την εξέλιξη ενός τόπου
‘Έχοντας την εμπειρία, τη γνώση, την ακαδημαϊκή και επαγγελματική κατάρτιση αλλά και το σχέδιο, την επόμενη μέρα όλοι μαζί θα δημιουργήσουμε όλες τις απαραίτητες συνθήκες για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης όλων των συμπολιτών μας.
Την επόμενη μέρα οραματίζομαι έναν σύγχρονο Δήμο, όπου θα έχει μία θέση για όλους και ο καθένας θα κρίνεται με βάση το κοινωνικό του αποτύπωμα.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Εκλογές 2023 - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις