Βρετανία: Ληστής επιτέθηκε με βελόνες σε υπαλλήλους σούπερ μάρκετ και κόλλησαν τον ιό του HIV
Βρετανία: Ληστής επιτέθηκε με βελόνες σε υπαλλήλους σούπερ μάρκετ και κόλλησαν τον ιό του HIV

Βρετανία: Ληστής επιτέθηκε με βελόνες σε υπαλλήλους σούπερ μάρκετ και κόλλησαν τον ιό του HIV

Ένα αδιανόητο περιστατικό συνέβη στη Βρετανία, με έναν ληστή να μπουκάρει σε ένα σούπερ μάρκετ και να επιτίθεται με βελόνες στους υπαλλήλους, με αποτέλεσμα οι 3 από αυτούς να βρεθούν θετικοί στον ιό του HIV!

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας σούπερ μάρκετ της Βρετανίας έκανε καταγγελία ότι πολλά καταστήματα δέχονται μεγάλο αριθμό επιθέσεων από ληστές. Κάπως έτσι έγινε γνωστή η σοκαριστική είδηση του ληστή με τις βελόνες, από τις οποίες κόλλησαν τον ιό του HIV οι υπάλληλοι.

Σύμφωνα με την καταγγελία του ιδιοκτήτη, ο ληστής εισέβαλε στο σούπερ μάρκετ και τρύπησε τους υπάλληλους με βελόνες. Πιθανότατα ήταν ο ίδιος οροθετικός, κάτι που σημαίνει ότι χρησιμοποίησε δική του σύριγγα για να τους τραυματίσει.

Σε ιατρικές εξετάσεις που έκαναν αργότερα, οι γιατροί διέγνωσαν τον ιό του HIV στο αίμα τους. «Οι συνάδελφοι δέχονται χαστούκια, γροθιές και απειλές με διάφορα όπλα, όπως μαχαίρια, σφυριά, πυροβόλα όπλα, ακόμα και βελόνες», δήλωσε ο Ρίτσαρντ Γουόκερ.

Δείτε το βίντεο του LIVE NEWS:

Εκτός των επιθέσεων, ο Ρίτσαρντ Γουόκερ κατήγγειλε πως η αλυσίδα των σούπερ μάρκετ χάνει 20.000.000 λίρες ετησίως από τους ληστές. Δραματικές εκκλήσεις για τις ληστείες έχουν κάνει και άλλοι καταστηματάρχες στις Αρχές και στους βουλευτές ώστε να αναλάβουν δράση.

Ένας 55χρονος καταστηματάρχης και πατέρας 3 παιδιών, ο Saj Bhogal, δήλωσε στη βρετανική Sun ότι «κυνηγάω τυχόν κλέφτες καταστημάτων αν τους δω, φοράω και αθλητικά παπούτσια για να τρέχω να πάρω πίσω τα πράγματά μου. Δεν κλέβουν μόνο εμένα, αλλά παίρνουν χρήματα από τα παιδιά μου.

Έξαρση βίας

Η αστυνομία κατέγραψε 339.206 περιστατικά κλοπών σε καταστήματα τους τελευταίους 12 μήνες έως τον περασμένο Μάρτιο, ωστόσο η Βρετανική Κοινοπραξία Λιανικού Εμπορίου εκτιμά ότι ο συνολικός αριθμός των κλοπών στο λιανεμπόριο προσεγγίζει τα οκτώ εκατομμύρια.

Μόλις 48.218 περιπτώσεις κλοπών σε καταστήματα που καταγράφηκαν από την αστυνομία, δηλαδή το 14%, κατέληξαν σε απαγγελία κατηγοριών, ενώ 183.450 έρευνες -το 54%- έκλεισαν χωρίς να εντοπιστεί ύποπτος.

Αναφέρεται, μάλιστα, ότι οι κλοπές λιανικής αυξήθηκαν κατά 26% στην Αγγλία και την Ουαλία πέρυσι.

Επίσης, οι κλοπές σε άλλη αλυσίδα καταστημάτων, την Co-op, αυξήθηκαν κατά 41% τους πρώτους οκτώ μήνες του έτους, σε σύγκριση με τους προηγούμενους.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Πηγή newsit.gr
Κόσμος - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις